Apelul disperat al familiei Aurei Ion catre Primul Ministru al Romaniei. Se fac 4 ani de cand fiica lor a murit, iar ei nu au niciun raspuns. "In realitate, sistemul ascunde mizeria sub pres"

Familia Aurei Ion isi plange in continuare fiica decedata in 20 ianuarie 2014 in cumplitul accident aviatic din Apuseni, accident in care si-a pierdut viata si pilotul Adrian Iovan.

Author: C.I.P. vineri 12 ianuarie 2018 , 13:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mai este o saptamana si se implinesc 4 ani de la teribila catastrofa, iar familia fetei nu are inca un raspuns legat de interventia greoaie a salvatorilor si de ce a durat enorm pana cand cineva sa ajunga la victime. In acest sens, familia Aurei Ion a facut publica o scrisoare-deschisa adresata premierului Romaniei prin care cere explicatii.

"STIMATE DOMNULE PRIM-MINISTRU,  

Ne-ati indemnat sa ne punem in situatia in care familiile noastre patesc un caz similar cu cel al copiilor abuzati de un om ce, se presupune ca, vegheaza la respectarea legilor, ca el insusi, prin activitatea lui profesionala, reprezinta legea. Dar iata ca lucrurile sunt total contrare, omul legii, NU respecta legea, CI doar abuzeaza de puterea pe care simte ca i-o confera legea!  

Iata-ne pusi intr-o atare situatie, cand Institutiile Statului, da, cele ale caror misiune este

sa vegheze asupra bunastarii tarii si sa-si protejeze cetatenii, prin functionarii lor incompetenti si abuzivi, noi, cetatenii acestei tari, suntem omorati cu zilele. Zi de zi, sistemul acesta putrezit, corodat de interese, in loc sa pedepseasca abuzurile savarsite chiar de catre oamenii sai si incompetenta acestora ce curma vieti, isi pune la adapost lichelele, le scoate basma curata ori de cate ori comit cate o ilegalitate. Suntem una dintre aceste familii ce traim in fiecare zi, in fiecare clipa, pe pielea noastra, emanatia abuzurilor: la 20 ianuarie 2014 institutiile abilitate nu au ajuns la victimele accidentului aviatic din Mulntii Apuseni, desi cei insarcinati sa actioneze cunosteau coordonatele, acestea fiindu-le transmise de catre supravietuitori.   

Se cereau informatii de la Centrul Moscova, in timp ce Ministerul Apararii avea forta necesara si suficienta sa intervina, sa localizeze si sa ii salveze, timpul de interventie, indiferent de conditiile meteorologice, fiind de 1 ora si 38 minute si s-ar fi ajuns cu elicopterul IAR-330 PUMA SOCAT care, totodata, facea si localizarea aeronavei prabusite, asa cum rezulta din ceea ce ne-a comunicat, noua familiei- intrucat in ancheta nu s-a dorit acest raspuns, Statul Major al Fortelor Aeriene. Dar incompetenta si ignoranta si-au spus cuvantul, Romatsa a refuzat interventia Fortelor Aeriene, in timp lucratori ai Statului nu aveau habar sa citeasca pe harta si au stat cu coordonatele in buzunar sau, ramanand in registrul dumneavoastra, cu fundu' pe coordonate!  

La nivel de coordonare, nu au existat coordonatori. si au murit!...victimele! si se face ancheta penala: probe din dosar sunt modificate- pentru a se proteja persoane, modificari care nu-l sesizeaza sub nicio forma pe Procurorul general. Initial, nu intelesesem de ce Procurorul general a dispus mutarea dosarului la Bucuresti, la Parchetul General, cat timp, in dosar, nu exista niciun suspect. Nu ca acum am avea vreunul...Oare functia actuala a acestuia are vreo minima legatura cu mutarea dosarului, din februarie 2014? Nu stiu...ma intreb. Acum, se prefac ca fac o expertiza, in realitate se ascunde mizeria.  

Se apropie 20 ianuarie! Se fac 4 ani de cand noi, familia, traim cum v-am descris! De cand, zi dupa zi, vedem cum, doar niste minti bolnave, precum cea a politistului, pot sa gandeasca in ce fel sa acopere incompetenta, ignoranta, abuzul unora din sistem! Mi-e limpede...Sistemul actual, putrezit, corodat de interese, naste monstrii! Domnule Prim-ministru, ce reactii au institutiile de la cel mai inalt nivel pentru ca, in DOSARUL CATASTROFEI AVIATICE DIN MUNTII APUSENI, sa fie oprit abuzul, pentru a avea garantia drepturilor noastre, sau drepturile cetatenilor sunt un lux, cum spunea un fost ministru!?", se arata in scrisoarea data publicitatii de catre familia victimei. 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si