Averea privată a regelui Charles al III-lea, estimată la 1,8 miliarde de lire sterline
Regele Charles al III-lea a moștenit bunuri care i-au propulsat averea la aproape 2 miliarde de lire sterline.
Averea personală a monarhului este în mare parte ascunsă de ochii publicului și este imposibil să se cunoască valoarea sa completă, potrivit The Guardian. Cu toate acestea, The Guardian a realizat primul audit cuprinzător al bunurilor regelui, de la terenuri și bijuterii încrustate cu diamante, la tablouri de Monet și Dalí, Rolls-Royce-uri, cai de curse și timbre rare.
Cercetarea scoate în evidență cel mai valoros activ financiar al familiei Windsor: imunitatea totală la impozitul pe moștenire. Aceasta i-a permis, probabil, lui Charles să primească averea mamei sale fără nicio contribuție la bugetul public. Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al regelui a spus: "Deși nu comentăm finanțele private, cifrele dvs. sunt un amestec extrem de creativ de speculații, presupuneri și inexactități".
Palatul Buckingham a refuzat să ofere cifre alternative; are o politică de refuz de a comenta finanțele personale ale membrilor familiei regale, insistând că acestea ar trebui "să rămână private, așa cum se întâmplă cu orice altă persoană". Cu toate acestea, cercetarea activelor regelui dezvăluie cât de diferite sunt acestea de cele ale oricărui alt individ.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Klaus Iohannis a decis! Decretul semnat de președinte- stirileprotv.ro
Citește și: Trăsurile fabuloase ale Regelui Charles
De la cadouri oficiale de stat care au fost incluse în proprietatea privată, până la vaste proprietăți ereditare care plătesc zeci de milioane în fiecare an, o mare parte din averea privată a regelui provine din rolurile publice ale acestuia și ale familiei sale ca membri ai familiei regale care lucrează. În total, averea privată a lui Charles este estimată la 1,815 miliarde de lire sterline.
Această cifră este de trei ori mai mare decât un calcul recent realizat de Sunday Times, care nu a inclus câteva dintre cele mai valoroase bunuri ale sale.The Guardian a identificat 23 de vehicule la Royal Mews de la Palatul Buckingham și la Sandringham, proprietatea privată a regelui din Norfolk. Unele dintre mașinile regale sunt proprietate privată sau sunt împrumutate Windsorilor de către producători. Altele sunt deținute de suveran "în dreptul coroanei", ceea ce înseamnă că nu sunt proprietate privată, ci sunt deținute de monarh în numele națiunii.
Pentru a încurca și mai mult lucrurile, vehiculele denumite "mașini de stat" sunt uneori folosite în mod privat, cum a fost cazul când prințesa Eugenie, care nu a fost niciodată o regală în activitate, a sosit la nunta sa într-un Rolls-Royce Phantom VI "de stat" din 1977, în valoare de 1,3 milioane de lire sterline. Palatul a refuzat invitațiile repetate de a explica ce mașini deține Charles în beneficiul națiunii și care sunt proprietate privată. Un calcul conservator, bazat pe estimări ale experților, al acelor mașini despre care se poate presupune în mod sigur că sunt private, sugerează că acestea valorează 6,3 milioane de lire sterline.
Citeste si: De ce Victor Cornea a ales să o ceară în căsătorie pe Andreea Bălan tocmai în avion- radioimpuls.ro
Regele Charles nu duce lipsă de palate, castele și reședințe de care să se bucure, dar majoritatea dintre ele nu sunt, din punct de vedere tehnic, ale sale. Palatul Buckingham și Palatul Kensington sunt, de exemplu, deținute de suveran în dreptul coroanei.