Potrivit protocolului regal, nepoții regelui Charles al III-lea pot deveni prinți sau prințese ale regatului, ceea ce înseamnă că copiii lui Harry, Archie, în vârstă de 3 ani, și Lilibet, în vârstă de 1 an, erau eligibili pentru a folosi aceste titluri chiar din momentul în care acesta a devenit rege în septembrie 2022.

Interesul față de titlurile regale ale copiilor prințului Harry vine după ce relația acestuia cu tatăl său, regele Charles, a ajuns la cote minime după cartea sa de memorii lansată la începutul lui 2023, în care a făcut acuzații dure la adresa familiei regale britanice.

Până miercuri, 8 martie 2023, nu se știa dacă cuplul, care s-a retras din îndatoririle regale în luna martie a anului 2020 și este stabilit acum în California, ar dori ca copiii lor să fie cunoscuți ca prinț și prințesă.

Citește și: VIDEO- Cartea prințului Harry a fost pusă oficial în vânzare, inclusiv în România

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”- wowbiz.ro

''Pot confirma că prințesa Lilibet Diana a fost botezată vineri, 3 martie, de arhiepiscopul de Los Angeles, reverendul John Taylor'', a transmis miercuri, 8 martie 2023, un purtător de cuvânt al cuplului regal.

Anunțul controversat a fost făcut după botezul fiicei lor

Palatul Buckingham a transmis că va actualiza site-ul regal pentru a reflecta titlurile lui Archie și Lilibet  ''în timp util''. În urmă cu doi ani, Meghan a declarat într-un interviu că familia regală a refuzat să-l facă prinț pe fiul ei

Archie și a avut conversații despre cât de închisă ar putea fi pielea lui.

Citește și: Prima țară care vrea să scape de Regele Charles. Renunță la monarhie și devine republică

Titlurile sunt în conformitate cu precedentul creat prin scrisorile de brevet emise de George al V-lea în 1917, care conferă titlul de prinț sau prințesă nepoților de linie masculină ai suveranului.

Aceasta este prima dată când s-a confirmat că copiii vor folosi aceste titluri.

Botezul a avut loc la câteva zile după ce Harry și Meghan au fost rugați să părăsească locuința lor britanică, Frogmore Cottage, o hotărâre luată de regele Charles și un semn al celei mai recente tensiuni în relații. Nu se știe dacă Harry va participa la încoronarea tatălui său care va avea loc în luna mai a acestui an.

Citește și: Regele Charles al III-lea a, încoronat cu un ulei sfânt, creat în secret timp de 8 luni


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si