OMS, anunț despre al treilea val Sars-COV-2: „Situația evoluează rapid"

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au făcut anunțul despre valul trei al pandemiei Sars-Cov-2. Șeful OMS, Hans Kluge a declarat că ne așteaptă un nou val de infectări.

Author: Georgiana Balaban vineri 02 iulie 2021 , 09:22

avertisment oms despre valul trei al pandemiei covid 19
Valul trei al pandemiei COVID-19.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Chiar dacă credeam că pandemia COVID-19 s-a sfârșit  un nou val de infectări ne bate la ușă. Șeful OMS, Hans Kluge, a transmis un avertisment îngrijorător referitor la valul trei COVID-19.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății face anunțul despre noua variantă COVID-19- Delta: „Este cea mai rapidă şi puternică de până acum şi îi va ataca pe cei mai vulnerabili”

Veștile nu sunt tocmai bune, deși de la 1 iulie 2021 românii s-au bucurat de mai multă libertate   și de mai puține restricții. Hans Kluge a anunțat că bucuria nu va dura mult. Șeful OMS a declarat că Europa va fi lovită de un al treilea val de infectare cu coronavirus.

Europa va fi lovită de valul trei COVID-19

Cu noua descoperire Delta a COVID-19, numărul mic de cazuri Sars-Cov-2 reprezintă doar o fericire temporară.

Noua mutație face victime din ce în ce mai multe, în întreaga Europă. Din cauza numărului extins de cazuri Delta, reprezentanții OMS anunță un nou val de infectări. Conform acestora, poate fi cel mai grav val din cauza răspândirii în masă a acestui virus.

„Perioada celor zece săptămâni în care numărul de noi infectări cu Covid-19 era în scădere în țările europene s-a încheiat. Un nou val de infecții este inevitabil, dacă oamenii și cei aflați la conducere nu vor respecta regulile sanitare", a spus șeful OMS în Europa, Hans Kluge, într-o conferință de presă.

După ce infectările cu varianta COVID-19 Delta au crescut, șeful OMS, Hans Kluge, îndeamnă oamenii să se vaccineze într-un număr cât mai mare. El a transmis că este singura soluție pentru a scăpa cu bine.

avertisment oms despre valul trei al pandemiei covid 19
Pandemia COVID-19 în lume.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Raportul care schimbă tot ce ştiam despre COVID-19

Hans Kluge este de părere că nu putem scăpa niciodată definitiv de pandemie din moment ce rata medie de vaccinare în Europa este de doar 24%. Unii oameni consideră că dacă numărul de infectări cu Sars-Cov-2 scade zilnic, pandemia a luat sfârșit. Însă nu este așa.

„Vaccinurile sunt eficiente împotriva variantei Delta. Nu o doză, ci două doze. Întârzierile în vaccinare costă vieți și economii și, cu cât campaniile de vaccinare sunt mai lente, cu atât vor apărea mai multe variante. Multe țări au rate bune de vaccinare, dar rata medie de acoperire în Europa este de doar 24%. Și mai grav este că jumătate dintre persoanele vârstnice și dintre angajații din sistemul sanitar nu sunt încă vaccinați. Este inacceptabil, pentru că asta arată că suntem departe de acoperirea recomandată de 80% a populației adulte. Vaccinați-vă! Nu ezitați! Vaccinați-vă pentru voi și pentru toți ceilalți", a mai spus Kluge.

Citeste si: Două tulpini de virus au dispărut cu totul. Oamenii de știință nu știu ce să creadă

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat că România a înregistrat 57 de cazuri de îmbolnăvire cu varianta Delta a coronavirusului. Cercetătorii au precizat că există evidenţe de transmitere comunitară a mutației Delta în municipiul Piteşti şi în comune învecinate.

Citeste si: Avertizări sumbre de la OMS! Europa se va confrunta cu un nou val al pandemiei de coronavirus


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si