Organizația Mondială a Sănătății face anunțul despre noua variantă COVID-19 - Delta: „Este cea mai rapidă şi puternică de până acum şi îi va ataca pe cei mai vulnerabili”

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au vorbit despre noua variantă Sars-Cov-2. Delta este extrem de rapidă și îi atacă pe cei vulnerabili.

Author: Georgiana Balaban marți 22 iunie 2021 , 07:20

delta varianta coronavirus mai periculoasă
Noua variantă Sars-Cov-2.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Varianta mai contagioasă Delta a Covid-19 este cea mai rapidă şi mai puternică de până acum a coronavirusului şi va ataca persoanele cele mai vulnerabile, mai ales în locurile cu rate scăzute de vaccinare”, au

avertizat luni oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite CNBC.

Citeste si: Varianta indiană COVID-19 va face ravagii în Germania până la toamnă

Delta a fost descoperită în India. Noua variantă Sars-Cov-2 este mai letală și este mai eficientă în privinţa modului în care se transmite între oameni şi în cele din urmă îi găseşte pe acei indivizi vulnerabili care se vor îmbolnăvi grav, vor avea nevoie de spitalizare şi ar putea muri, după spusele dr. Mike Ryan, director general al programulu ide urgenţe al OMS, într-o conferinţă de presă.

El a mărturisit că liderii mondiali şi oficialii din sectorul sănătăţii publice pot ajuta la protejarea persoanelor cele mai vulnerabile prin donarea şi distribuirea de vaccinuri pentru Covid-19.

Citeste si: Noile tulpini de coronavirus pun stăpânire pe România. 30 de decese, provocate de virusul mutant

„Putem proteja acele persoane vulnerabile, acei lucrători din primă linie”, a spus Ryan, „şi faptul că nu am făcut-o, aşa cum a spus directorul general (Tedros Adhanom Ghebreyesus), este, din nou şi din nou, un eşec moral catastrofal la nivel global".

Delta va face ravagii la nivel global

OMS a afirmat vineri că Delta devine varianta dominantă a bolii la nivel mondial. Luna trecută, agenţia a declarat Delta „o variantă îngrijorătoare”. Noua variantă COVID-19 poate fi etichetată în acest fel dacă s-a dovedit a fi mai contagioasă, mai mortală sau mai rezistentă la vaccinurile şi tratamentele actuale, potrivit organizaţiei de sănătate.

În prezent, Delta înlocuiește Alfa. Această variantă coronavirus extrem de contagioasă a străbătut Europa şi mai târziu SUA la începutul acestui an, a declarat dr. Paul Offit, directorul Centrului de educaţie pentru vaccinuri de la Spitalul de Copii din Philadelphia, într-un interviu recent.

delta varianta coronavirus mai periculoasă
Delta va face ravagii la nivel mondial.[Sursa foto: PixaBay]

Conform cercetătorilor, Delta este cu aproximativ 60% mai transmisibilă decât Alfa, care era mai contagioasă decât tulpina iniţială care a apărut în Wuhan, China, la sfârşitul anului 2019. Noua variantă Delta s-a răspândit acum în 92 de ţări, a declarat luni Maria Van Kerkhove, director tehnic al OMS pentru Covid.

Delta reprezintă cel puţin 10% din toate cazurile noi din Statele Unite, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, şi este pe cale să devină varianta dominantă în ţară.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Recent, Delta a devenit varianta dominantă în Marea Britanie, depăşind varianta sa nativă Alfa, care a fost detectată pentru prima dată în ţară toamna trecută. Varianta Delta reprezintă acum mai mult de 60% din cazurile noi din Marea Britanie.

Oficialii OMS au spus că au existat rapoarte conform cărora varianta Delta provoacă şi simptome mai severe, dar că sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste concluzii. Cu toate acestea, există semne că tulpina Delta ar putea provoca simptome diferite faţă de alte variante.

Citeste si: România va fi afectată de valul patru al pandemiei de coronavirus? Anunțul făcut de Florin Cîțu

„Această variantă specială Delta este mai rapidă, este mai puternică, îi va ataca pe cei mai vulnerabili mai eficient decât variantele anterioare şi, prin urmare, dacă există oameni rămaşi nevaccinaţi, aceştia vor fi supuşi unui risc suplimentar”, a mai spus Ryan.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si