Barna propune ca persoanele vaccinate să poată merge la mall în weekend, iar celelalte în restul săptămânii

Vicepremierul Dan Barna propune mai multe măsuri pentru creşterea numărului de persoane vaccinate, printre acestea existând și cea ca persoanele vaccinate să poată merge la mall în weekend, iar cei nevaccinaţi în timpul săptămânii. De asemenea, autorităţile discută şi introducerea unei tombole în mediul rural, cu premii în utilaje agricole, pentru încurajarea vaccinării.

Author: Alexandra Costea vineri 23 iulie 2021 , 18:24

Barna propune ca persoanele vaccinate să poată merge la mall în weekend, iar celelalte  în restul săptămânii
Barna propune ca persoanele vaccinate să poată merge la mall în weekend, iar celelalte în restul săptămânii[Sursa foto: Facebook- Dan Barna]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Întrebat, vineri, dacă se discută despre introducerea unor facilităţi pentru cei care se vaccinează sau a unor restricţii pentru cei nevaccinaţi, Dan Barna a declarat: ,,Am discutat în şedinţa coaliţiei de săptămâna aceasta acest subiect, au fost prezentate mai

multe variante asupra cărora premierul şi-a şi exprimat, pentru o parte din ele, susţinerea. E clar că trebuie să venim cu măsuri, pe modelul celorlalte state europene, de a continua să încurajăm şi să susţinem campania de vaccinare pentru că, într-adevăr, probabil valul 4 va avea un efect de stimul din nou pentru acea parte din populaţie care, deşi nu e împotriva vaccinării, nu s-a dus până acum să se vaccineze, dar în egală măsură sunt două tipuri de măsuri, măsurile de încurajare şi de stimulare, dar şi acele măsuri care am văzut că sunt luate de alte ţări prin care pentru cadre medicale, pentru accesul la anumite servicii neesenţiale, spre exemplu, existenţa vaccinării să fie o condiţionalitate. De exemplu, mersul la mall în weekend, care nu este un serviciu esenţial, să fie condiţionat de existenţa vaccinării, persoanele vaccinate să poată să meargă la mall în weekend, ceilalţi în timpul săptămânii”.

Vice premierul consideră că, dacă nu reuşim să creştem rata de vaccinare, atunci România ar putea avea probleme cu valul 4 al pandemiei.

Citeste si: Țara care introduce pașaportul COVID obligatoriu pentru accesul în spațiile închise

Legea zilei libere pentru vaccinare a fost aprobată

,,Legea cu zi liberă pentru vaccinare există, a fost adoptată de Parlament, sper să fie folosită de cât mai mulţi cetăţeni. Dacă vrem să nu ne mai întoarcem la perioada de restricţii care ne-a chinuit atât de mult, e necesar să ne vaccinăm. Dacă nu reuşim să creştem acest procent de vaccinare la nivel naţional, vom avea cu toţii probleme legate de tot ceea ce a înseamnat perioada aceea dificilă la care nu mai vrem să ne întoarcem. Şi gândim toate tipurile de măsuri posibile prin care să îi încurajăm pe oameni, în mediul rural mai ales, pentru că acolo avem o rată foarte mică, să meargă să se vaccineze”, a declarat vicepremierul Dan Barna.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a anunțat când va ajunge România la peste 1.500 de cazuri de COVID pe zi

Tombolă în mediul rural pentru încurajarea vaccinării

Întrebat dacă este posibil un stimulent în bani pentru vaccinare, Dan Barna a răspuns: "Nu în bani direct, dar se discută diverse variante vouchere, genul de stimulente prin care cetăţenii să fie încurajaţi să se vaccineze. S-a discutat şi subiectul unei potenţiale loterii, chiar în utilajele agricole, astfel încât să fie şi stimulente la care să rezoneze cei din mediul rural".

Citeste si: 90% dintre adulții britanici au anticorpi pentru Covid-19


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si