
1 din 2 | Black Friday 2021. Scurt istoric despre ziua cu cele mai multe reduceri din an

2 din 2 | Black Friday 2021. Scurt istoric despre ziua cu cele mai multe reduceri din an
Black Friday 2021. Black Friday reprezintă unul dintre cele mai mari evenimente din an cu reduceri semnificative pentru toți românii. Când a apărut Black Friday în România?
Black Friday 2021. Cu siguranță și anul acesta Black Friday va bate recordurile în materie de shopping online, din cauza restricțiilor survenite în pandemie.
Scurt istoric despre Black Friday
Ce este, de fapt Black Friday
Ziua de Black Friday sau Vinerea Neagră în România marchează începutul perioadei de cumpărături asociată sărbătorilor de iarnă. Astfel, pentru comercianţi, această zi este una dintre cele mai profitabile zile din an, deoarece se fac cele mai multe cumpărături.
De unde provine numele de Black Friday
Termenul „Black Friday” a apărut încă din anii ’60, semnificând ziua cumpărăturilor pentru celebrarea sărbătorilor de iarnă. În SUA, Black Friday este celebrat la sfârşitul lunii noiembrie, când multe companii oferă zile libere angajaţilor lor. Totodatăă, adjectivul „black”- negru face referire la magazinele, care treceau în această perioadă de la „roşu” la „negru”, în organizarea contabilă, efectuată manual.
În ultimi ani, Black Friday se desfăşoară, mai ales în mediul virtual. Astfel, cei care doresc să profite de reduceri, îşi comandă ceea ce doresc de pe internet, pentru a nu mai fi nevoiţi să aştepte în faţa magazinelor. Iar pentru a răspunde nevoilor clienţilor, marile magazine îşi organizează activitatea pe site-uri şi reţele de socializare online.
Black Friday 2021. Scurt istoric despre ziua cu cele mai multe reduceri din an
Citeste si: Pe ce dată are loc Black Friday în România 2021. Ne apropiem de ziua cu cele mai mari reduceri din an
Cand a fost organizata pentru prima data Vinerea Neagra
O scurtă istorie referitoare la originea numelui „Black Friday” amintește de un eveniment petrecut în anii ’60, în oraşul american Philadelphia, când o mulţime de motociclişti, dar şi pietoni, au intrat într-o altercaţie cu forţele de ordine ale poliţiei.
De asemenea, a fost formulată ideea conform căreia această zi de vineri aminteşte de puternica criză economică din anul 1869.Scurt istoric despre Black Friday in Romania
Black Friday a debutat in Romania in anul 2011
Black Friday s-a făcut cunoscut și în România în anul 2011. Numărul românilor care au auzit de evenimentul anului în comerţul românesc a ajunsese, în 2015, la un procent de 71% în rândul persoanelor din eşantionul evaluat.
La primul Black Friday din Romania mediul online a fost blocat, acest eveniment fiind unul dintre principalele momente în care cumpărăturile online au cunoscut un adevărat notorietatea.
Totodată, de când a apărut Black Friday în România și până în prezent, nu mai puțin de 43 de lanțuri de magazine au ajuns să înceapă sezoane de reduceri considerabile.
În România, Black Friday este pe 13 noiembrie, cu doua săptămâni mai devreme decât în SUA, iar unii retaileri demarează reducerile și mai devreme de această dată.
Cele mai cumparate produse de catre romani sunt televizoarele și electrocasnicele mici
De Black Friday, lista de cumpărături întocmită de români conţine, în medie, două-trei produse, însă cele mai multe sunt din categoria televizoarelor (40%), electrocasnicelor mici (39%) şi telefoanelor mobile (22%), potrivit unui studiu al unei companii de cercetare de marketing în zonele de brand, media şi de comunicare.
De asemenea, în ziua de Black Friday sunt foarte căutate și maşinile de spălat (18%) şi frigiderele (17%).
Black Friday 2021. Scurt istoric despre ziua cu cele mai multe reduceri din an
Cat cheltuiesc romanii de Black Friday
În 2020, rmânii au cheltuit de Black Friday, cu 200 de lei mai mult față de anul anterior. Astfel, valoarea coșului mediu a sărit de 700 de lei.
Chiar dacă ca reducerile sunt tentante este bine sa iti faci faci un buget fix inainte. Asadar, inainte de a începe cumparaturile mult asteptate, stabileste-ti un buget pe care esti dispus sa il acorzi pentru Black Friday 2021.
Citeste si: Vestea cea mai așteptată despre economia României. "Sunt semne bune"
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.