Calendarul Ortodox 16 februarie. Sărbătoare mare mâine! Doi sfinți importanți sunt sărbătoriți

Conform calendarului ortodox, pe data de 16 februarie 2021, este prăznuită "Pătimirea celor doisprezece Sfinţi Mucenici". Este vorba de Pamfil preotul, Valentin diaconul, Pavel, Porfirie şi ceilalţi.

Author: Alina Raducu luni 15 februarie 2021 , 20:27

Calendarul Ortodox 16 februarie. Sărbătoare mare mâine! Doi sfinți importanți sunt sărbătoriți
Calendarul Ortodox 16 februarie. Sărbătoare mare mâine! Doi sfinți importanți sunt sărbătoriți
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În calendarul ortodox apar mai mulți sfinți ce sunt celebrați în această ziua de 16 februarie 2021. Iată sfinții care vor fi prăznuiți mâine!

Sărbătoare mare pe 16 februarie 2021. Vor fi prăznuiți cei doisprezece Sfinți Mucenici

Doisprezece mucenici din Cezareea Palestinei au murit în anul 308, în urma persecuţiilor din timpul domniei lui Diocletian.

Unul dintre sfinți, Pamfil era preot al acestei cetăţi. Se ocupa cu îndreptarea textului Noului Testament, curăţindu-l de greşelile diverşilor copişti, potrivit crestinortodox.ro.

Diaconul Valentin era o autoritate recunoscută în Sfintele Scripturi, pe care le cunoştea pe de rost. Pavel, cel de-al treilea sfânt, în timpul unei persecuţii anterioare, fusese aruncat în foc pentru credinţa lui în Hristos.

Aceştia au stat în temniţă timp de doi ani. Alături de ei au fost întemniţaţi cinci fraţi, care se născuseră în Egipt şi care se întorceau în ţara lor după ce fuseseră siliţi să muncească în minele din Cilicia.

Calendarul Ortodox 16 februarie. Sărbătoare mare mâine! Doi sfinți importanți sunt sărbătoriți
Calendarul Ortodox 16 februarie. Sărbătoare mare mâine! Doi sfinți importanți sunt sărbătoriți

Sfinții fiind întrebați:  "care sunt numele voastre şi din ce neam sunteţi?"- ei au răspuns: "Numele păgâne date de maica noastră noi le-am lepădat, şi ne-am numit în loc Ilie, Isaia, Ieremia, Samuil şi Daniil."

Întrebaţi fiind, "Care este patria voastră?"- ei au răspuns: "Ierusalimul cel de Sus."

Cei opt mărturisitori au fost scoşi din temniţă şi decapitaţi, iar după ei a fost ucis şi tânărul Porfirie, care a încercat să ingoape trupurile mucenicilor.

Citeste si: Superstițiile lunii februarie. Ce e bine sa faci și ce nu în această lună

Sfântul Mucenic Valent sau Valentin era un diacon bătrân, care știa că vremea lui îi sosise și că urma să

ajungă la Hristos. În această zi le putem spune „La mulți ani” celor care poartă acest nume, deși în popor se sărbătorește Valentine`s Day, o sărbătoare ce nu este, în realitate, a Sfântului Valentin, ea având cu totul alte conotații. Astfel,  Sfântul Valentin se sărbătorește pe data de 16 februarie, și nu pe 14 când este celebra sărbătoare preluată de la americani.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
DOLIU: A murit PETRICĂ CERCEL! Care este cauza morții artistului? DOLIU: A murit PETRICĂ CERCEL! Care este cauza morții artistului?
spotmedia.ro
Se întorc restricțiile? Valul patru lovește România în plin Se întorc restricțiile? Valul patru lovește România în plin
spotmedia.ro
Scandal cu iz de servicii secrete, un miliard furat și ce poate sau nu poate face un... Scandal cu iz de servicii secrete, un miliard furat și ce poate sau nu poate face un jurnalist, în viața sa privată
b1.ro
Nu vi s-a părut şi dvs. ciudat? De ce s-au căsătorit Simona Halep și Toni Iuruc într-o... Nu vi s-a părut şi dvs. ciudat? De ce s-au căsătorit Simona Halep și Toni Iuruc într-o zi de miercuri. S-a aflat…
infoactual.ro
Ce spune Cartea Sfântă despre APOCALIPSĂ: Oamenii își vor da sufletul de groază. Vor fi... Ce spune Cartea Sfântă despre APOCALIPSĂ: Oamenii își vor da sufletul de groază. Vor fi semne în soare, în lună și în stele
infoactual.ro
Carmen Harra, dezvăluiri halucinante despre moartea lui Ion Caramitru. „Și-a anticipat... Carmen Harra, dezvăluiri halucinante despre moartea lui Ion Caramitru. „Și-a anticipat moartea”
evz.ro
Scandal monstru cu Becali dezlănțuit. A BĂTUT și UMILIT oamenii, în plină stradă. La un... Scandal monstru cu Becali dezlănțuit. A BĂTUT și UMILIT oamenii, în plină stradă. La un pas de răscoală
doctorulzilei.ro
Cum te poți vindeca de alergii. Singurul tratament care se adresează cauzei, disponibil... Cum te poți vindeca de alergii. Singurul tratament care se adresează cauzei, disponibil și în România
romaniatv.net
Preşedintele a fost internat de urgenţă la Spitalul Militar. Mister total privind... Preşedintele a fost internat de urgenţă la Spitalul Militar. Mister total privind starea sa
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si