Întrebat de această situație, managerul spitalului Grigore Alexandrescu, se apără și spune că nu există aer condiționat în saloane.

Căldura extremă la împins pe copil să doarmă pe jos

Copilul a fost internat pentru patru zile, pentru a beneficia de o intervenție chirurgicală. Imaginile cu copilul dormind pe jos au ajuns pe rețelele de socializare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Asta-i Romania! Seceta face ravagii în România

„Uneori, când intram în salon, la băiat, îl găseam dormind pe jos. Din cauza căldurii insuportabile din cameră, copilul pleca din pat și se ducea instinctiv și se culca pe podeaua rece. Cred că se ajunge și la temperaturi de 30 de grade, deoarece nici ferestrele nu sunt dotate cu storuri sau draperii. Aer condiționat este doar pe hol. Dar dacă deschizi ușa salonului pentru a-l răcori, riști să iasă pacientul minor afară, că pe copii îi ții mai greu.

În mod normal, pacienții care au plăgi deschise ar trebui să stea în saloane dotate cu sistem de climatizare care nu doar ventilează și răcoresc aerul, dar îl și sterilizează”, a descris situația cadrul medical.

Cum se apără managerul spitalului

„Nu există aer condiționat. Nici nu avem voie să montăm unități de aer condiționat în saloane unde sunt pacienți cu plăgi deschise.

Ar exista riscul apariției infecțiilor. Aerul trebuie filtrat. Dar în saloane există o temperatură acceptabilă, pentru că sunt răcorite indirect. Pe holuri sunt montate aparate de aer condiționat de 24.000 BTU. În România, vara e cald. Nimeni nu e perfect”, a declarat Alexandru Ulici.

Citeste si: ANM a emis o nouă avertizare de caniculă. Urmează zile cu valori de peste 37 de grade


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si