Oficialii au declarat că Rusia a lansat un satelit în spațiu în februarie 2022 pentru a testa componente pentru o potențială armă antisatelit care ar putea transporta un dispozitiv nuclear. Cu toate acestea, satelitul care a fost lansat nu transporta o armă nucleară, a relatat WSJ, conform Yahoo.com.

Ce a spus Joe Biden despre arma spațială?

Comisia de informații a Camerei Reprezentanților din SUA a avertizat în februarie cu privire la o amenințare de securitate "serioasă", dar nespecificată, din partea Rusiei.

Au urmat apoi rapoarte potrivit cărora amenințarea se referă la dorința Rusiei de a "plasa o armă nucleară în spațiu". Președintele american Joe Biden a declarat ulterior că Moscova dezvoltă într-adevăr o armă spațială antisatelit, dar că aceasta nu pune în pericol oamenii de pe Pământ.

El a adăugat că nu a existat încă o decizie de a lansa arma în spațiu, mai scrie sursa citată mai sus.

Armă secretă Putin

Imagine reprezentativă pentru satelit.

[Sursa foto: Colaj Captură Youtube & X]

Citește și: Punctul cel mai fierbinte de pe frontul din Ucraina. "Ar putea decide victoria din război"

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Satelitul rusesc, numit Cosmos-2553, a fost lansat în februarie 2022, iar de atunci orbitează în jurul Pământului, funcționând ca o platformă pentru a testa "componentele nenucleare ale noului sistem de arme", au declarat oficialii pentru WSJ.

Ce spun rușii despre planul secret?

Oficialii ruși au susținut că satelitul Cosmos-2553 este "destinat cercetării științifice", ceea ce, potrivit oficialilor americani, este puțin probabil.

Kremlinul a negat anterior că ar avea vreo intenție de a plasa arme nucleare în spațiu.

Armă secretă Putin

Imagine reprezentativă pentru un satelit.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: "Doar două țări sunt sigure". Unde ai putea supraviețui în cazul unui război nuclear

Moscova a recurs în repetate rânduri la raiduri cu săbii nucleare pe tot parcursul invaziei la scară largă a Ucrainei.

"Nu vorbim aici despre o armă care să poată fi folosită pentru a ataca ființe umane sau a provoca distrugeri pe Terra", a  explicat atunci și purtătorul de cuvânt pentru securitate națională al Casei Albe, John Kirby. În cele din urmă, autoritățile au susținut că această armă ar fi ”o încălcare a Tratatului privind Spațiul Cosmic pe care l-au semnat 130 de ţări, inclusiv Rusia", a mai spus Kirby în luna februarie. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si