Care este bilanțul deceselor asociate COVID-19 la nivel global?

Bilanţul deceselor provocate de virusul SARS Cov-2 la nivel global a depăşit joi, 4 milioane. În acest timp multe dintre state se confruntă cu virusul, făcând eforturi pentru a achiziționa doze de vaccin pentru vaccinarea populației, conform Reuters.

Author: Alina Raducu vineri 18 iunie 2021 , 09:15

Care este bilanțul deceselor asociate COVID-19 la nivel global?
Care este bilanțul deceselor asociate COVID-19 la nivel global?[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Numărul de 2 milioane de decese din cauza Covid-19 a fost atins după un an de pandemie, în timp ce alte 2 milioane au fost raportate în doar 166 de zile, conform aceleiaşi analize.

Care sunt țările cu cel mai mare număr de decese înregistrate în pandemia de Coronavirus?

Astfel, țările cu cel mai mare număr de decese înregistrate în pandemia de COVID-19 sunt în: Statele Unite, Brazilia, India, Rusia şi Mexic, reprezentând aproximativ 50% din totalul global, pe când ce Peru, Ungaria, Bosnia şi Herţegovina, Cehia şi Gibraltar au raportat cele mai mari rate de decese în raport cu numărul populaţiei.

Citeste si: Țara care ridică restricțiile pentru românii vaccinați împotriva Sars-Cov-2

Pe de altă parte, statele din America Latină se confruntă cu cea mai gravă epidemie din luna martie, cu 43 din fiecare 100 de cazuri din lume fiind înregistrate în regiune. Însă primele nouă ţări care au înregistrat cele mai multe decese per capital din cauza COVID-19 în ultima perioadă se află în America Latină.

În Bolivia, Chile şi Uruguay cei mai mulți dintre pacienții spitalizați au vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani. În Sao Paulo (Brazilia), 80% dintre locurile de la terapie intensivă sunt ocupate de pacienţi infectați cu virusul COVID-19.

Care este bilanțul deceselor asociate COVID-19 la nivel global?
Care este bilanțul deceselor asociate COVID-19 la nivel global?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Noile tulpini de coronavirus pun stăpânire pe România. 30 de decese, provocate de virusul mutant

În prezent, în Brazilia şi India se înregistrează cele mai multe decese zilnice pe săptămână

India înregistrează 1 din fiecare 3 decese raportat în lume zilnic, potrivit analizei Reuters.

Însă, mulţi dintre specialiști afirmă că bilanţul oficial al deceselor este subcalculat, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii aproximând luna trecută că numărul deceselor asociate covid-19 ar fi cu mult mai mare.

De la apariția noii variante de Covid-19, Delta a devenit dominantă, astfel că mai multe state confruntă acum cu deficite de vaccin anti-COVID. Numărul contaminărilor cu virusul SARS Cov-2 se află în creştere în Africa, dar şi în Rusia.

Citeste si: Bilanţ COVID-19 azi, 17 iunie 2021. Câte cazuri noi s-au raportat în ultimele 24 de ore?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si