Cât orez se pune la 1 kg. de carne pentru sarmale? Sarmalele, unul dintre cele mai cunoscute preparate tradiționale din România. Aceste bunătăți tradiționale sunt consumate cel mai des în perioada sărbătorilor de iarnă. Sarmalele sunt preparate diferit în funcție de zonă, sarmale în foi de viță de vie ori în foi de varză murată, însă gustul lor delicios nu se poate compara cu niciun alt preparat.

Iată cum se prepară rețeta de sărmăluțe tradiționale, delicioase după rețeta bunicii!

Ingrediente

  •  1-2 verze murate
  •  1 kg carne tocată de porc
  •  1 ceasca orez (4-5 linguri)
  •  1-2 cepe medii
  •  200 g pastă de tomate
  •  sare, piper, cimbru, foaie de dafin, boia dulce de ardei, piper boabe
  •  2-3 linguri ulei

Cât orez se pune la 1 kg. de carne pentru sarmale? Reţetă tradiţională de sarmale pentru Crăciun

Cât orez se pune la 1 kg. de carne pentru sarmale? Reţetă tradiţională de sarmale pentru Crăciun

Citeste si: Reţetă de cârnați de casă cu 5 kg de carne: Vor ieşi ca la bunica!

Mod de preparare. Cum se fac sarmalele în foi de varză murată?

Mai întâi, varza se deface în foi, se spală, se lasă la desărat şi dezacrit, dacă e nevoie, apoi se curăţă de cotoare şi se aşază foile care arată cel mai bine pe un platou. Foile

de varză care nu sunt potrivite pentru umplut, se toacă fideluţă.

După care, ceapa tocată mărunt se căleşte puţin într-o tigaie încinsă cu ulei, se adaugă orezul spălat bine în apă caldă şi scurs, se călesc împreună pentru 1-2 minute amestecând continuu.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Apoi, se adaugă 2 sau 3 linguri pastă de tomate şi se stinge totul cu 1 pahar de apă. Se lasă să fiarbă descoperit până începe să se umfle orezul, iar sosul începe să scadeă. Se lasă la răcit, iar apoi această compoziție se amestecă bine cu carnea tocată, sare, piper, cimbru, boia dulce.

Citeste si: Cât costă un kg. de şorici în 2021? Preţurile "ireale" în magazine

Mai apoi, umpleți fiecare foaie de varză cu câte o linguriţă de compoziţie şi se rulează uşor sarmalele, astfel încât să nu se desfacă la fiert. Amestecați varza cu o lingură de ulei, cu restul de pastă de tomate şi condimentele.

Apoi, într-o cratiţă cu fundul mai gros, se aşază mai întâi un strat de varză tocată, apoi se aranjează sarmalele în straturi, lăsând la mijloc un gol circular, care se umple cu varză tocată.

Presărați deausupra sarmalelor, varză tocată. Se toarnă 2-3 pahare cu apă încălzită, se acoperă cratiţa cu un capac potrivit şi se pun la fiert la foc mic. Sarmalele în foi de varză murată se lasă câteva ore, răsucind din când în când cratiţa, ca să nu se prindă sarmalele de fund şi să se afume.

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

Când observați că sunt fierte, sarmalele se dau la cuptor să se rumenească frumos. Astfel, rețeta de sarmalele este gata! Poftă bună!

Citeste si: Rețeta bunicii de varză murată la butoi pentru iarnă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si