Cât orez se pune la 1 kg. de carne pentru sarmale? Vă prezentăm o reţetă tradițională de sarmale pentru masa de Crăciun. Iată cât orez se pune la 1 kg. de carne pentru sarmale și cum se prepară aceste delicatese!
Cât orez se pune la 1 kg. de carne pentru sarmale? Sarmalele, unul dintre cele mai cunoscute preparate tradiționale din România. Aceste bunătăți tradiționale sunt consumate cel mai des în perioada sărbătorilor de iarnă. Sarmalele sunt preparate diferit în funcție de zonă, sarmale în foi de viță de vie ori în foi de varză murată, însă gustul lor delicios nu se poate compara cu niciun alt preparat.
Iată cum se prepară rețeta de sărmăluțe tradiționale, delicioase după rețeta bunicii!
Ingrediente
- 1-2 verze murate
- 1 kg carne tocată de porc
- 1 ceasca orez (4-5 linguri)
- 1-2 cepe medii
- 200 g pastă de tomate
- sare, piper, cimbru, foaie de dafin, boia dulce de ardei, piper boabe
- 2-3 linguri ulei
Citeste si: Reţetă de cârnați de casă cu 5 kg de carne: Vor ieşi ca la bunica!
Mod de preparare. Cum se fac sarmalele în foi de varză murată?
Mai întâi, varza se deface în foi, se spală, se lasă la desărat şi dezacrit, dacă e nevoie, apoi se curăţă de cotoare şi se aşază foile care arată cel mai bine pe un platou. Foile
de varză care nu sunt potrivite pentru umplut, se toacă fideluţă.După care, ceapa tocată mărunt se căleşte puţin într-o tigaie încinsă cu ulei, se adaugă orezul spălat bine în apă caldă şi scurs, se călesc împreună pentru 1-2 minute amestecând continuu.
Apoi, se adaugă 2 sau 3 linguri pastă de tomate şi se stinge totul cu 1 pahar de apă. Se lasă să fiarbă descoperit până începe să se umfle orezul, iar sosul începe să scadeă.
Se lasă la răcit, iar apoi această compoziție se amestecă bine cu carnea tocată, sare, piper, cimbru, boia dulce.Citeste si: Cât costă un kg. de şorici în 2021? Preţurile "ireale" în magazine
Mai apoi, umpleți fiecare foaie de varză cu câte o linguriţă de compoziţie şi se rulează uşor sarmalele, astfel încât să nu se desfacă la fiert.
Apoi, într-o cratiţă cu fundul mai gros, se aşază mai întâi un strat de varză tocată, apoi se aranjează sarmalele în straturi, lăsând la mijloc un gol circular, care se umple cu varză tocată.
Presărați deausupra sarmalelor, varză tocată. Se toarnă 2-3 pahare cu apă încălzită, se acoperă cratiţa cu un capac potrivit şi se pun la fiert la foc mic.
Când observați că sunt fierte, sarmalele se dau la cuptor să se rumenească frumos. Astfel, rețeta de sarmalele este gata! Poftă bună!
Citeste si: Rețeta bunicii de varză murată la butoi pentru iarnă
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.