Sarmale de post mănăstireşti: Reţeta specială pentru Postul Crăciunului

Sarmale de post mănăstireşti. Așa se fac sarmalele mănăstirești pentru Postul Crăciunului. Iată reţeta completă! Sunt simplu de preparat şi delicioase.

Author: Alina Raducu miercuri 17 noiembrie 2021 , 12:25

Sarmale de post mănăstireşti: Reţeta specială pentru Postul Crăciunului

Sarmale de post mănăstireşti: Reţeta specială pentru Postul Crăciunului

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sarmale de post mănăstireşti. Sarmale de post mănăstirești pot fi și mai gustoase decât cele cu carne, mai ales că sunt și mai ușoare, pentru că au mult mai puțină grăsime.

Învață să le prepari și tu sarmale de pot mănăstirești pentru Postul Crăciunului! O rețetă simplă și rapidă de sarmale gustoase de post!

Ingrediente- Reţeta sarmale de post mănăstireşti

  •  200 g orez
  •  200 g ciuperci
  •  3-4 linguri ulei
  •  1 ceapă
  •  2 morcovi
  •  2 lingurite pastă de roşii
  •  1 ardei gras
  •  1 varză murată
  •  sare
  •  piper
  •  piper boabe

Sarmale de post mănăstireşti: Reţeta specială pentru Postul Crăciunului

Sarmale de post mănăstireşti: Reţeta specială pentru Postul Crăciunului

Citeste si: Rețetă de dulceață de gutui cu nucă

Mod de preparare

Mai întâi, ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute, în apă cu sare. Ceapa, ardeiul gras şi morcovii se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

După care orezul se curăţă, se spală şi se căleşte 1-2 minute în ulei încins. Se adaugă legumele, ciupercile tăiate felii, sare şi piper. Se lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute.

Citeste si: „Nu știu dacă o să trăiesc sau dacă o să mor”. Un băiat din Siria, prins sub dărâmături, cere ajutor printr-un mesaj postat în mediul online- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Mai apoi, varza pentru sarmale se desface în foi, se spală cu apă rece şi se lasă la scurs. Se taie pătrate de 10×10 cm, care se umplu cu compoziţia de orez şi ciuperci. Sarmalele se rulează şi se pun ordonat, într-o oală cu fundul gros, unsă cu ulei, în care s-a pus un strat de varză tocată.

Apoi adăugați câteva boabe de piper, iar deasupra se presară varză tocată. Se completează până la nivelul sarmalelor cu apă, în care s-a dizolvat pasta de roşii. Sarmalele se fierb la foc mic 60-70 minute.

Sarmalele de post mănăstirești se servesc imediat, dar, pentru că nu au grăsime sunt foarte gusoase şi reci. Poftă bună!

Citeste si: Reţeta de conopidă murată la borcan pentru iarnă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si