Câte persoane se înscriu zilnic pentru vaccinarea anti-COVID, în România?

Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, joi, că în România, se înscriu pe lista de așteptare, zilnic 50.000 de persoane pentru vaccinarea anti-COVID-19. Medicul mai precizează că în perioada următoare se așteaptă să fie înscrise aproximativ 100.000 de persoane în fiecare zi.

Author: Alina Raducu vineri 02 aprilie 2021 , 08:35

Câte persoane se înscriu zilnic pentru vaccinarea anti-COVID, în România?
Câte persoane se înscriu zilnic pentru vaccinarea anti-COVID, în România? Sursa Foto: Facebook Valeriu Gheorghiță
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De asemenea, acesta a spus că din data de 10 aprilie va fi afişat şi timpul de aşteptare pe platforma de vaccinare.

”Avem o listă de aşteptare pe toate cele trei tipuri de vaccinuri de circa 145.000 de persoane. Este, clar, o nevoie mai mare de a deschide noi centre de vaccinare, lucru care se va şi întâmpla în perioada zilelor următoare. Vom deschide la nivel naţional toate centrele prevăzute pentru vaccinul de la AstraZeneca, iar în decursul lunii aprilie, pe 13 şi ulterior pe 20 vom deschide toate centrele la nivel naţional, pentru vaccinul de la Pfizer, aşa încât la finalul lunii aprilie vom vaccina în toate centrele de vaccinare pregătire la debutul campaniei de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24.

Câte persoane vor putea să se programeze, zilnic, pentru vaccinarea împotriva COVID-19?

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 a mai precizat că în perioada următoare, numărul persoanelor înscrise pe platforma ar trebui să crească la peste 100.000 de persoane pe zi.

”Ar trebui să ajungem lejer la peste 100.000 de persoane pe zi doar în centrele în care se vaccinează în acest moment, la care, sigur se vor adăuga alte trei modalităţi de vaccinare importante şi anume vaccinarea prin cabinetele de medicină de familie, vaccinarea cu centre mobile şi vaccinarea în centrele care vor fi amenajate de către marii operatori economici care şi-au arătat această disponibilitate”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Willow Project. Cum va afecta mediul cel mai mare proiect de foraj petrolier și ce implicare are Joe Biden- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

Câte persoane se înscriu zilnic pentru vaccinarea anti-COVID, în România?
Câte persoane se înscriu zilnic pentru vaccinarea anti-COVID, în România?[Sursa foto: PixaBay]

Medicul Gheorghiță a afirmmat că din data de 10 aprilie fiecare perosană va şti cât timp mai are de aşteptat până când va fi vaccinată anti-COVID, acesta mai subliniază că ar fi important și ritmul de vaccinare şi în același timp estimarea lui.

”Va scădea timpul de aşteptare pe listă. Zilnic sunt circa 40.000- 50.000 de persoane noi care intră în lista de aşteptare şi în același timp, un număr important de persoane se şi vaccinează. Din 10 aprilie ar trebui să fie disponibilă afişarea timpului de aşteptare, care este o perioadă estimativă. Contează foarte mult ritmul de vaccinare şi o estimare, chiar şi grosieră, este important ca omul să ştie că în următoarele 2-3 săptămâni să fie notificat să se vaccineze. Chiar dacă în unele cazuri este un timp de aşteptare mai mare, este important ca omul să ştie dacă rămâne pe acel centru sau merge la altul”, a mai adăugat medicul Gheorghiţă.

Citeste si: Ce a transmis Alexandru Rafila despre închiderea magazinelor la ora 18.00: „Duce la creşterea riscului de răspândirea a infecţiei”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si