Ce a descoperit Nicușor Dan în prima zi ca edil general al Capitalei (VIDEO)

Noul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, după preluarea mandatului de la Gabriela Firea, că Primăria Capitalei şi instituţiile din subordine au datorii curente de 3 miliarde de lei. Mâine va afla ce datorii au companiile municipale înființate de fostul edil.

Author: Razvan Ilie joi 29 octombrie 2020 , 20:31

nicusor dan
Nicușor Dan: Primăria Capitalei și instituțiile din subordine au datorii curente de 3 miliarde lei[Sursa foto: Inquam Photos / George Calin]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nicușor Dan a declarat că prima zi ca primar general al Capitalei a fost dedicată urgențelor – situația financiară, criza COVID-19 și urgențele de natură juridică ale PMB.

De asemenea, el a anunțat că vineri va începe evaluarea sistemului de termoficare și analiza companiilor municipale.

Citeste si: Profesorul de sport condamnat pentru sex cu o elevă s-a îngrășat în pandemie! Cum arată astăzi Dan Vișan FOTO

”Situația financiară este cea despre care am vorbit în campanie. Primăria Capitalei și instituțiile din subordine au datorii curente de 3 miliarde lei. Estimarea de buget a PMB este de 4 miliarde lei. Nu am pus la cele trei miliarde lei datoriile companiilor. Am vorbit de doi ani de aceasta chestiune, că nu poți după ce ani de zile ai încasat 4 miliarde să spui ca încasezi 7 miliarde, vei acumula datorii.

Am mai găsit popriri 70 milioane lei pe conturile Primariei.(...) Din cele 3 miliarde, două miliarde reprezintă datoria Primăriei către furnizori și un miliard datoria către furnizori a instituțiilor din subordine. Trebuie să vedem ce sume mai avem disponibile în companiile municipale”, a explicat primarul general.

Nicusor Dan
Nicușor Dan, în prima zi de mandat: Trebuie să vedem ce sume mai avem disponibile în companiile municipale[Sursa foto: Inquam Photo / George Calin]

Nicușor Dan: Să vedem cum să facem ca acele măști disponibile să ajungă la persoanele care au nevoie, iar asistența socială să o primească la domiciliu

Citeste si: VIDEO- Vine aerul polar, bucureștenii fără căldură și apă caldă

Nicușor Dan: Am aflat unde este frecventă încălcarea regulilor privind purtatul măștii 

Nicușor Dan a declarat că a avut o întâlnire și cu instituțiile responsabile pentru gestionarea crizei generate de pandemie. El a remarcat că multe din aceste instituții nu au colaborat între ele.

"Mă voi asigura că vor colabora. Am abordat situația spitalelor, existent și necesar, situația ambulanței și SMURD, chestiunea testării, ce se face, ce se poate face și ce este necesar să facem în saptămâna următoare, către ce categorii de oameni ne vom duce cu testarea în săptămânile următoare, pe ordine publică am discutat unde încălcarea regulilor privind purtatul măștii este frecventă și cum să facem ca acele măști disponibile să ajungă la persoanele care au nevoie, iar asistența socială să o primească la domiciliu”, a declarat Nicușor Dan.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si