„Aş vrea să abordez un subiect pe care l-am discutat în cadrul Comitetului Politic Naţional şi anume această situaţie singulară la nivel european şi aberantă, spun eu cu privire la închiderea şcolilor. În Capitală s-a luat măsura închiderii unităţilor de învăţământ, o măsură injustă pentru profesori si elevi. În Europa, doar România şi Lituania ţin şcolile închise. Nu există nicio justificare şi cerem noului prefect al Capitalei să redeschisă şcolile din Capitală.

Ce e de făcut? Să fie testaţi profesorii şi elevii şi doar unde e un focar să iei o astfel de măsură de închidere a şcolii. Am şi eu copii, sunt părinte, vorbesc în fiecare zi cu zeci poate sute de mame, de familii. Toată lumea e îngrijorată. Nu se poate compara învăţământul în clasă cu cel online. Copiii nu mai socializează, nu îşi mai văd profesorii. Sunt de asemenea multe familii în care copiii sunt supravegheaţi de bunici, iar aceştia nu sunt familiarizaţi cu metodolodia online”, a declarat Gabriela Firea joi, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Citeste si: Nicușor Dan a anunțat când deschide larg ușa Primăriei. Care e prima decizie pe care o ia noul edil

Firea a prezentat şi propunerile PSD, mai exact aplicarea programului pe care l-a iniţiat când era primar general, cel de testare a elevilor şi profesorilor.

Gabriela Firea, propunerile PSD sunt: să se aplice programul iniţiat de mine ca primar general şi avem totul pregătit aparatură de testare şi personal calificat să fie testaţi profesorii

şi elevii şi să fie izolaţi doar după caz cei confirmaţi. Realitatea o putem afla doar prin testarea masivă a elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar. Nu sunt decât măsuri din programele de sănătate publică aplicat la acest moment la nivel european. Din păcate, la noi se merge pe programul de sănătate publică implementat în luna martie. Au trecut 9 luni, trebuie să ne adaptăm la situaţia existenţă şi nu să rămâne încremeniţi în programul lunii martie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citeste si: Ce spune Nelu Tătaru despre pacienții COVID-19 asimptomatici care apelează la medicul de familie

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si