Cei are au descoperit acest lucru incredibil sunt cercetători în cadru. Aceștia au analizat datele genetice a peste 640.000 de oameni din Mexic, SUA și Marea Britanie pentru a găsi noi informații despre baza genetică a obezității.

Despre ce genă este vorba

Cercetarea făcută de către oamenii de știință de la Regeneron Genetics arată faptul că persoanele cu mutații rare ale genei GPR75 au un risc de obezitate redus cu 54% și, în medie, au o greutate de aproximativ 12 kilograme mai mică decât persoanele care nu au această variantă genetică rară.

De asemenea, studiul a fost adăugat și în revista Science din SUA.

Citeste si: Medicul Gheorghiţă: „Estimăm că avem în spatele unui caz pozitiv, probabil de la două până la cinci persoane”

Descoperirea ar putea explica într-o oarecare măsură de ce unii oameni sunt mai puțin susceptibili la îngrășare decât alții, deoarece studiul a constatat că doar una din 3.000 de persoane analizate a avut mutația.

„Descoperirea variantelor genetice protectoare, cum ar fi GPR75, oferă speranță în combaterea provocărilor globale de sănătate complexe ca obezitatea”, a spus George D Yancopoulos, președintele Regeneron, într-un comunicat.

Medicament împotriva obezității

O veste minunată este aceea că această descoperire ar putea fi utilizată pentru a dezvolta medicamente pentru a ajuta pacienții care se luptă cu obezitatea.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Pentru a testa modul în care GPR75 afectează creșterea în greutate, echipa de cercetători a modificat genetic șoareci, pentru a avea o copie de lucru a genei, și a constatat că animalele au câștigat cu 44% mai puțin în greutate decât șoarecii fără această mutație, atunci când au fost hrăniți cu aceeași dietă bogată în grăsimi.

Citeste si: Vești bune: Vaccinul cubanez Soberana 2 are o eficiență de 91,2%

Obezitate[Sursa foto: PixaBay]

Obezitatea la nivel mondial s-a triplat din anul 1975

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, începând cu anul 2016, se crede că peste 1,9 miliarde de adulți sunt supraponderali, peste 650 de milioane dintre aceștia fiind obezi, iar obezitatea la nivel mondial s-a triplat aproape din 1975.

Această descoperire făcută de către cercetătorii de la Regeneron Genetics Center ar putea îmbunătăți viața a milioane de oameni, a declarat Christopher Still, director al Institutului de Cercetare a Obezității Geisinger de la Centrul Medical Geisinger din Pennsylvania.

„Deși legăturile comportamentale și de mediu cu obezitatea sunt bine înțelese, descoperirea GPR75 ne ajută să punem piesele de puzzle împreună pentru a înțelege mai bine influența geneticii”, a mai declarat Still.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si