Beneficii și contraindicații ale usturoiului verde. Usturoiul verde are un gust mai accentuat decât cel cosumat în mod normal, dar poate fi consumat de o mare parte din persoane, inclusiv cele care se confruntă cu arsuri, dar asta cu moderație. 

Citeste si: Reţeta cu spanac: Cele mai delicioase mâncăruri de primăvară

Usturoiul contribuie la întărirea sistemului imunitar,  datorită conținutului său bogat de vitamine B şi C, fosfor, mangan, calciu şi zinc.

Acesta mai ajută și la circulaţia sângelui, reglează nivelul de colesterol şi previne astfel bolile cardiovasculare. 

beneficii contraindicații usturoi verde

Usturoi verde.

Beneficiile usturoiului verde

Usturoiul verde ajută la producerea de oxid nitric, substanţă care duce la relaxarea vaselor de sânge, circulaţia sangvină fiind astfel îmbunătățită. Riscul de formare de cheaguri de sânge este redus şi este diminuată probabilitatea unui infarct şi accident vascular cerebral. 

Este recomandat în sarcină datorită numărului mare vitamine, minerale şi antioxidanţi care îi asigură fătului substanţe nutritive esenţiale și contribuie la dezvoltarea lui.

Citeste si: Dietă de detoxifiere de primăvară: Durează doar 7 zile. Ce alimente ar fi bine să consumi?

Are efecte antiseptice și antiinflamatoare. Persoanele care au probleme cu durerile articulare sau infecţiile de tract urinar trebuie să consume cât mai des usturoi verde, datorită proprietăților sale terapeutice.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Benefic în cazul virozelor respiratorii și al alergiilor. Conținutul de uleiuri volatile, alături de vitamine şi minerale, stimulează sistemul imunitar şi ameliorează simptomele răcelii, chiar și a rinitei alergice. 

beneficii contraindicații usturoi verde

Beneficiile usturoiului verde.

Tensiunea arterială și colesterolul din sânge pot fi controlate cu ajutorul consumului de usturoi verde. Usturoiul verde este recomandat pentru curele de detoxificare și ajută rinichii și ficatul să filtreze mai eficient toxinele. Este un aliment bogat în fier, care poate ajuta la reducerea anemiei.

Usturoiul verde are  deține şi proprietăţi antibacteriene, ajută în ameliorarea simptomelor specifice parazitozelor şi infecţiilor bacteriene, crampe abdominale, sau dureri de stomac.  

Contraindicații pentru usturoiul verde

Cu toate că este considerat un aliment sănătos există și câteva situații în care usturoiul verde trebuie evitat de anumite categorii de persoane. O categorie care trebuie să evite consumul de usturoi verde este reprezentată de persoanele care urmează să fie supuse la intervenții chirurgicale sau dentare cu cel puțin o săptămână înainte de operație. Usturoiul este un aliment cu efect anticoagulant şi creşte riscul de sângerare.

Persoanele care suferă de tulburări ale sângelui, hemofilia sau boala von Willebrand, trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a consuma usturoi verde.

Beneficii contraindicații usturoi verde

Contraindicații usturoiului verde.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Citeste si: Cum se mănâncă leurda? Rețete delicioase de primăvară

Usturoiul verde poate interacționa cu alte medicamente pentru subțierea sângelui sau al unor boli precum tratamentul pentru HIV/SIDA și în aceste situații este recomandată evitarea acestuia.

Pot exista și reacții adverse în consumul de usturoi, cum ar fi refluxul gastroesofagian sau mirosul corporal neplăcut, dar acestea apar în special în cazul unui consum mare de usturoi verde.

Citeste si: Adevărul despre brânza topită felii: Ce conţine, de fapt?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si