Ce proiecte strategice vor urma în România. Klaus Iohannis a vorbit despre forma de finanțare a acestora  

Președintele Klaus Iohannis a participat la Summitul Inițiativei celor Trei Mări, organizat online, în care a fost discutat proiectul. Șeful statului a detaliat în cadrul acestei ședințe, proiectul uriaș de infrastructură anunțat recent, care urmează să lege Constanța de portul Gdansk din Polonia.

Andreea Bolocan, luni 19 octombrie 2020 , 19:57

klaus iohannis summit
Președintele Klaus Iohannis a participat la Summitul Inițiativei celor Trei Mări[Sursa foto: editiadedimineata.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Inițiativa celor Trei Mări va contribui în perioada post-pandemie la redresarea economică, prin dezvoltarea conectivității între statele din regiunea noastră. De altfel, obiectivul principal al României este implementarea proiectelor strategice de interconectare, un pas important fiind finalizarea primei faze a proiectului de transport gaze naturale, așa numitul proiect BRUA, și trecerea la implementarea fazei a doua”, a declarat Iohannis.

”Obiectivul principal al României este implementarea proiectelor strategice de interconectare”

„În domeniul transportului, am ținut să subliniez importanța deosebită din punct de vedere economic și strategic a liniei de cale ferată numită Rail2Sea, care leagă porturile Constanța și Gdansk, precum și a traseului rutier transeuropean Via Carpatia.

Citeste si: Klaus Iohannis: "Este evidentă necesitatea introducerii de noi măsuri restrictive. Modul în care a acționat prefectul Capitalei, inacceptabil" (LIVE VIDEO)

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis va susţine o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni

Președintele a subliniat faptul că ar trebui utilizate fonduri guvernamentale, fonduri europene și fondurile anunțate de SUA

Aceste proiecte strategice pentru noi au nevoie de finanțare substanțială și, de aceea, pe lângă resursele financiare provenite din Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări, ar trebui utilizate fonduri guvernamentale, fonduri europene, precum și fondurile anunțate de Statele Unite ale Americii”, a mai adăugat acesta.

Sursa: Digi24 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si