Cea mai apetisanta friptura traditionala. Nimic nu se compara cu gustul carnii fragede

Stiti vorba romanului, nu este leguma mai buna decat carnea! Ei bine, va aratam cum puteti sa gatiti cea mai buna friptura traditionala. Luati si notati o reteta ca la mama acasa. ##VIDEO11320##

Sunday 10 July 2016 , 19:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Stiti vorba romanului, nu este leguma mai buna decat carnea! Ei bine, va aratam cum puteti sa gatiti cea mai buna friptura traditionala. Luati si notati o reteta ca la mama acasa.
Cateva ingrediente, multa pricepere, un cuptor pe lemne bine incins si un ceaun, este tot ceea ce va trebuie pentru o mancare pe cat de gustoasa pe atat de rustica.
Intai de toate luati carne, sa fie din belsug, atentie insa, gospodina noastra, tanti Irina are sa ne impartaseasca cateva secrete.
In special trebuie sa ne pregatim carnea, ca sa iasa friptura buna trebuie sa fie o carne cu grasime, cea mai indicata este ceafa, poate fi facut si din pulpa sau cotlet dar este seaca, ca sa fie suculenta trebuie sa avem ceafa,
Se mai ia putina pasta tomate, ulei, cateva foi de dafin, pentru aroma, condimente si multa rabdare, caci carnea trebuie sa stea cel putin 3 ore la macerat, in sos.
Am pus pasta tomate, o sa adaugam ulei, ca sa facem un sos consistent, mai gustos, se mai pune sare, piper si foile de dafin pentru gust.
Sosul se pune peste carnea taiata in felii si se lasa la rece timp de trei ore, cat sa se fragezeasca si mai mult feliile de carne.
Am pus friptura in tava, am pus sos cat sa o patrunda bine, trebuie sa o acopere ca sa fiarba in abur, sa fie suculeta si frageda.
Tava se pune pret de o ora la cuptorul cu lemne, astfel carnea se va pregatii mai incet si gustul va fi unul mult mai bun, se va face in suc propriu.
Dupa o ora de astepatre ei bine, friptura noastra este gata. Mirosul ne imbie inca de cum o scoatem din cuptor.
O portie de mamaiga cu friptura asa cum faceau si bunicii acum 50 de ani. Pofta buna!


Cateva ingrediente, multa pricepere, un cuptor pe lemne bine incins si un ceaun, este tot ceea ce va trebuie pentru o mancare pe cat de gustoasa pe atat de rustica.


Intai de toate luati carne, sa fie din belsug, atentie insa, gospodina noastra, tanti Irina are sa ne impartaseasca cateva secrete.
In special trebuie sa ne pregatim carnea, ca sa iasa friptura buna trebuie sa fie o carne cu grasime, cea mai indicata este ceafa, poate fi facut si din pulpa sau cotlet dar este seaca, ca sa fie suculenta trebuie sa avem ceafa, 
Se mai ia putina pasta tomate, ulei, cateva foi de dafin, pentru aroma, condimente si multa rabdare, caci carnea trebuie sa stea cel putin 3 ore la macerat, in sos.



Am pus pasta tomate, o sa adaugam ulei, ca sa facem un sos consistent, mai gustos, se mai pune sare, piper si foile de dafin pentru gust.


Sosul se pune peste carnea taiata in felii si se lasa la rece timp de trei ore, cat sa se fragezeasca si mai mult feliile de carne.
Am pus friptura in tava, am pus sos cat sa o patrunda bine, trebuie sa o acopere ca sa fiarba in abur, sa fie suculeta si frageda. 
Tava se pune pret de o ora la cuptorul cu lemne, astfel carnea se va pregatii mai incet si gustul va fi unul mult mai bun, se va face in suc propriu.


Dupa o ora de astepatre ei bine, friptura noastra este gata. Mirosul ne imbie inca de cum o scoatem din cuptor.
O portie de mamaiga cu friptura asa cum faceau si bunicii acum 50 de ani. Pofta buna!

 


Abonează-te pe

TAGURI
Video
Partenerii nostri
kanald.ro
Ce se întâmplă cu fondurile de pensii? Lovitură totală pentru români Ce se întâmplă cu fondurile de pensii? Lovitură totală pentru români
kfetele.ro
Ce să faci cu blugii care au intrat la apă după spălare: trucul ingenios cu care îi... Ce să faci cu blugii care au intrat la apă după spălare: trucul ingenios cu care îi lărgești la loc
spotmedia.ro
California este invadată de ”râmele nebune” California este invadată de ”râmele nebune”
spotmedia.ro
Cum a trecut Putin de la geaca de 12.000 de euro la un halat alb de 20 Cum a trecut Putin de la geaca de 12.000 de euro la un halat alb de 20
b1.ro
Cristian Tudor Popescu, despre războiul provocat de Vladimir Putin: Rusia nu se va... Cristian Tudor Popescu, despre războiul provocat de Vladimir Putin: Rusia nu se va opri. Vom trăi niște ani de acum înainte, cu război lângă noi
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Marius Balo a plecat din țară ca să fie Liber și a ajuns într-o pușcărie din China. Marius Balo a plecat din țară ca să fie Liber și a ajuns într-o pușcărie din China.
doctorulzilei.net
Alimentația sănătoasă pentru gravide. De ce nu trebuie să mănânci „pentru doi”? Alimentația sănătoasă pentru gravide. De ce nu trebuie să mănânci „pentru doi”?
romaniatv.ro
România este vizată direct! Alertă de gradul ZERO în marea Neagră România este vizată direct! Alertă de gradul ZERO în marea Neagră
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si