Cea mai apetisanta friptura traditionala. Nimic nu se compara cu gustul carnii fragede

Stiti vorba romanului, nu este leguma mai buna decat carnea! Ei bine, va aratam cum puteti sa gatiti cea mai buna friptura traditionala. Luati si notati o reteta ca la mama acasa. ##VIDEO11320##

duminică 10 iulie 2016 , 19:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Stiti vorba romanului, nu este leguma mai buna decat carnea! Ei bine, va aratam cum puteti sa gatiti cea mai buna friptura traditionala. Luati si notati o reteta ca la mama acasa.
Cateva ingrediente, multa pricepere, un cuptor pe lemne bine incins si un ceaun, este tot ceea ce va trebuie pentru o mancare pe cat de gustoasa pe atat de rustica.
Intai de toate luati carne, sa fie din belsug, atentie insa, gospodina noastra, tanti Irina are sa ne impartaseasca cateva secrete.
In special trebuie sa ne pregatim carnea, ca sa iasa friptura buna trebuie sa fie o carne cu grasime, cea mai indicata este ceafa, poate fi facut si din pulpa sau cotlet dar este seaca, ca sa fie suculenta trebuie sa avem ceafa,
Se mai ia putina pasta tomate, ulei, cateva foi de dafin, pentru aroma, condimente si multa rabdare, caci carnea trebuie sa stea cel putin 3 ore la macerat, in sos.
Am pus pasta tomate, o sa adaugam ulei, ca sa facem un sos consistent, mai gustos, se mai pune sare, piper si foile de dafin pentru gust.
Sosul se pune peste carnea taiata in felii si se lasa la rece timp de trei ore, cat sa se fragezeasca si mai mult feliile de carne.
Am pus friptura in tava, am pus sos cat sa o patrunda bine, trebuie sa o acopere ca sa fiarba in abur, sa fie suculeta si frageda.
Tava se pune pret de o ora la cuptorul cu lemne, astfel carnea se va pregatii mai incet si gustul va fi unul mult mai bun, se va face in suc propriu.
Dupa o ora de astepatre ei bine, friptura noastra este gata.
Mirosul ne imbie inca de cum o scoatem din cuptor.
O portie de mamaiga cu friptura asa cum faceau si bunicii acum 50 de ani. Pofta buna!


Cateva ingrediente, multa pricepere, un cuptor pe lemne bine incins si un ceaun, este tot ceea ce va trebuie pentru o mancare pe cat de gustoasa pe atat de rustica.


Intai de toate luati carne, sa fie din belsug, atentie insa, gospodina noastra, tanti Irina are sa ne impartaseasca cateva secrete.

In special trebuie sa ne pregatim carnea, ca sa iasa friptura buna trebuie sa fie o carne cu grasime, cea mai indicata este ceafa, poate fi facut si din pulpa sau cotlet dar este seaca, ca sa fie suculenta trebuie sa avem ceafa, 
Se mai ia putina pasta tomate, ulei, cateva foi de dafin, pentru aroma, condimente si multa rabdare, caci carnea trebuie sa stea cel putin 3 ore la macerat, in sos.



Am pus pasta tomate, o sa adaugam ulei, ca sa facem un sos consistent, mai gustos, se mai pune sare, piper si foile de dafin pentru gust.


Sosul se pune peste carnea taiata in felii si se lasa la rece timp de trei ore, cat sa se fragezeasca si mai mult feliile de carne.
Am pus friptura in tava, am pus sos cat sa o patrunda bine, trebuie sa o acopere ca sa fiarba in abur, sa fie suculeta si frageda. 
Tava se pune pret de o ora la cuptorul cu lemne, astfel carnea se va pregatii mai incet si gustul va fi unul mult mai bun, se va face in suc propriu.


Dupa o ora de astepatre ei bine, friptura noastra este gata. Mirosul ne imbie inca de cum o scoatem din cuptor.
O portie de mamaiga cu friptura asa cum faceau si bunicii acum 50 de ani. Pofta buna!

 


Abonează-te pe

TAGURI
Video
Partenerii nostri
kanald.ro
Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre... Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre Irisha, Elena Marin, Bogdan Urucu si Sorin Puscasu?
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si