Mucenicii moldovenești se pregătesc în fiecare an pentru ziua de 9 Martie. Ingredientele le cunosc toți, dar puțini știu micile secrete ale preparării mucenicilor moldovenești. Doamna Maria ne-a dezvăluit și primul pas pentru ca preparatul să fie unul gustos: coca trebuie să aibă aromă. Pentru asta folosește răzătura din coajă de portocală sau lămâie. 

Cea mai bună rețetă de mucenici este făcută din aluat de cozonac

Citește și: Mucenicii 2023: Rețetă de mucenici moldovenești și muntenești

Dacă unii preferă să cântărească ”după ochi” produsele pentru mucenicii moldovenești, doamna Maria este atentă la cantitatea aluatului. De regulă, cantitatea aluatului este în jur de 120 de grame. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

Un alt secret este ca alatul să fie lăsat la dospit timp de câteva ore. Abia apoi, coca va putea fi pusă în tavă și bagată la cuptor pentru 20 de minute. După cele 20 de minute, pe mucenici sunt presărate nucă și scorșișoară. 

Numai din acest laborator ies, în această perioadă, peste 3.000 de mucenici moldovenești. Sunt cele mai căutate și vândute produse din această cofetărie. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si