Deţinea sute de mii de hectare de teren şi era totodată proprietarul unei averi, în bani, de un milliard de lei. Transformată, bogăţia lui depăşea valoarea a nouă tone de aur. Istoricii povestesc că tatăl lui Jean Mihail, Constantin Dinu Mihail, a fost unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din ţară. În plus, craioveanul deţinea 100.000 de hectare de teren, dar şi reşedinţe în ţară.
„A avut o vilă pe Calea Victoriei în Bucureşti, o casă la Floreşti în Prahova, dar şi Castelul Zamora din Buşteni.
Acestea sunt cele mai importante proprietăţii pe care le-a deţinut familia Mihail“, a povestit Toma Rădulescu, istoric. Jean Mihail a moştenit averea tatălui Constantin Dinu Mihail s-a căsătorit la Viena cu Matilda Spiro, iar împreună au avut doi băieţi: Nicolae şi Jean Mihail. Boierul a decis, la scurt timp de la căsătorie, să se întoarcă la Craiova şi a cumpărat moşii în Dolj, Gorj, Mehedinţi, Romanaţi, Teleorman, Ilfov şi Tecuci. În centrul Băniei, Constantin Dinu Mihail şi-a construit o reşedinţă (în prezent este clădirea în care funcţionează Muzeul de Artă).
„Pentru construcţia clădirii a apelat la serviciile arhitectului Curţii Regale. Proprietarul i-a cerut regelui aprobarea să acopere palatal cu monede de aur. Scara de onoare a fost făcută din marmură de Carrara, iar candelebrele din Cristal de Murano. Pereţii au fost tapisaţi cu mătase de Lyon.
Craioveanul nu a mai reuşit, însă, să îşi ingaureze palatul, pentru că, în anul 1908, a decedat. Reşedinta a fost inaugurată un an mai târziu, în 1909, de cei doi fii ai săi. Jean Mihail a fost băiatul cel mic al boierului, iar el a fost şi cel care a moştenit toată averea“, a mai precizat istoricul Toma Rădulescu.
A donat averea statului Jean Mihail a fost considerat cel mai bogat roman din perioada interbelică.
Necăsătorit şi fără copii, olteanul a lăsat averea, prin testament, statului. A cerut înfiinţarea unei fundaţii care să îi poarte numele. Din păcate nu s-a construit nimic, iar de banii lui s-a ales praful. În urmă a rămas doar Muzeul de Artă din Craiova.
Jean Mihail, pe lângă averea primită de la tatăl său, a mai moştenit şi averea a două mătuşi bogate, ajungând să deţină sute de mii de hectare de teren. La începutul anilor 1920, lichidităţile olteanului au fost evaluate la peste nouă tone de aur.
Odata cu venirea comunistilor, proprietatile boierului au fost nationalizate, iar conturile au ajuns pe mana oamenilor importanti din Partidul Comunist Roman, scrie Cetatea Baniei.

Deţinea sute de mii de hectare de teren şi era totodată proprietarul unei averi, în bani, de un milliard de lei. Transformată, bogăţia lui depăşea valoarea a nouă tone de aur. Istoricii povestesc că tatăl lui Jean Mihail, Constantin Dinu Mihail, a fost unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din ţară. În plus, craioveanul deţinea 100.000 de hectare de teren, dar şi reşedinţe în ţară. „A avut o vilă pe Calea Victoriei în Bucureşti, o casă la Floreşti în Prahova, dar şi Castelul Zamora din Buşteni.
Acestea sunt cele mai importante proprietăţii pe care le-a deţinut familia Mihail“
, a povestit Toma Rădulescu, istoric.

Jean Mihail a moştenit averea tatălui Constantin Dinu Mihail care s-a căsătorit la Viena cu Matilda Spiro, iar împreună au avut doi băieţi: Nicolae şi Jean Mihail. Boierul a decis, la scurt timp de la căsătorie, să se întoarcă la Craiova şi a cumpărat moşii în Dolj, Gorj, Mehedinţi, Romanaţi, Teleorman, Ilfov şi Tecuci. În centrul Băniei, Constantin Dinu Mihail şi-a construit o reşedinţă (în prezent este clădirea în care funcţionează Muzeul de Artă).

„Pentru construcţia clădirii a apelat la serviciile arhitectului Curţii Regale. Proprietarul i-a cerut regelui aprobarea să acopere palatal cu monede de aur. Scara de onoare a fost făcută din marmură de Carrara, iar candelebrele din Cristal de Murano. Pereţii au fost tapisaţi cu mătase de Lyon. Craioveanul nu a mai reuşit, însă, să îşi ingaureze palatul, pentru că, în anul 1908, a decedat. Reşedinta a fost inaugurată un an mai târziu, în 1909, de cei doi fii ai săi. Jean Mihail a fost băiatul cel mic al boierului, iar el a fost şi cel care a moştenit toată averea“, a mai precizat istoricul Toma Rădulescu.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar- wowbiz.ro

Necăsătorit şi fără copii, olteanul Jean Mihail  a lăsat averea, prin testament, statului. A cerut înfiinţarea unei fundaţii care să îi poarte numele. Din păcate nu s-a construit nimic, iar de banii lui s-a ales praful. În urmă a rămas doar Muzeul de Artă din Craiova.

Jean Mihail, pe lângă averea primită de la tatăl său, a mai moştenit şi averea a două mătuşi bogate, ajungând să deţină sute de mii de hectare de teren. La începutul anilor 1920, lichidităţile olteanului au fost evaluate la peste nouă tone de aur. Odata cu venirea comunistilor, proprietatile boierului au fost nationalizate, iar conturile au ajuns pe mana oamenilor importanti din Partidul Comunist Roman, scrie Cetatea Baniei.

Citeste si: Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată de faptul că Robi îi conturează imaginea femeii refuzate: „Tot spune că el nu a fost niciodată interesat.”- kfetele.ro

Citeste si: ”Eu am făcut în 15 minute cât faceți voi în trei luni, de fapt” Andreea Bostănică a răbufnit după ce a fost intens criticată pe internet- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si