Cel mai bun mujdei de usturoi pentru carnea de porc. Iată cum să-l faci

Mujdeiul de usturoi poate fi preparat în mai multe variante. Mai jos puteți vedea rețeta de mujdei cea mai potrivită pentru carnea de porc. Carnea de porc nu ar trebui să lipsească de pe masa de Crăciun sau de Revelion.

Andreea Bolocan, marți 22 decembrie 2020 , 19:11

reteta pentru cel mai bun mujdei de usturoi si pasta de usturoi
Cel mai bun mujdei de usturoi pentru carnea de porc. Iată cum să-l faci[Sursa foto: fanatik.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ingredientele necesare pentru prepararea mujdeiului de usturoi

  • 50 g usturoi proaspăt
  • 25 g ulei de floarea soarelui
  • 90 ml apă minerală
  • 10 ml zeamă de lămâie
  • sare și piper după gust

Mod de preparare mujdei de usturoi pentru carnea de porc

Mujdeiul de usturoi este un sos tradițional românesc care se potrivește cu o suită vastă de mâncăruri. Este extrem de ușor și rapid să îl pregătim în casă, gustul fiind inegalabil cu orice sos de usturoi vei găsi la magazin.

Nenumărate mâncăruri sunt servite cu mujdei de usturoi, dar cele mai populare sunt: peștele prăjit, puiul sau porcul la grătar, rasolul de vită, cartofii prăjiți, mămăliga și păstăile fierte. În funcție de regiunea în care este pregătit, mujdeiul poate să fie foarte diferit.

Citeste si: Reţetă pentru sarmale de Crăciun 2020: Mod de prepare 100% tradiţional românesc

În Oltenia, se adaugă adeseori oțet

și mărar în mujdeiul de usturoi. În Transilvania, acestui sos i se adaugă smântână, oțet și miere. Iar în Dobrogea, adițiile cele mai întâlnite în mujdeiul de usturoi sunt roșiile și ardeiul iute.

Rețetă simplă de mujdei de usturoi simplu și delicios

Pisăm foarte bine usturoiul și adăugăm sare și piper după gust. Timp de câteva minute, amestecăm cât se poate de bine usturoiul cu condimentele.

Apoi, începem să adăugăm uleiul în fir subțire, amestecând foarte bine în aceeași direcție. Nu punem tot uleiul deodată, pentru că riscăm să stricăm consistența compoziției. Odată încorporat uleiul, adăugăm apa minerală și zeama de lămâie. Servim mujdeiul imediat după ce l-am pregătit, alături de mâncărurile preferate.

Citeste si: Care este cea mai bună făină pentru cozonac. Aluatul se va desface în fâşii! Reţetă simplă de Crăciun

Rețetă de mujdei de usturoi tip pastă

Ingrediente

  • 7 căpăţâni de usturoi (căţeii să fie descojiţi)
  • ½ linguriţă sare grunjoasă
  • 700 ml ulei
  • zeama de la 1 sau 2 lămâi
  • 80 ml apă

Mod de preparare pastă de usturoi

Pui căţeii de usturoi şi sarea într-un robot de bucătărie. Omogenizezi până obţii un piure cât mai fin şi, dacă este nevoie, te mai opreşti pentru

a curăţa pereţii vasului. Cu robotul de bucătărie pornit, torni în fir subţire, gradual, jumătate din cantitatea de ulei (350 ml). Nu te grăbi, ca să nu se taie compoziţia. Te opreşti doar ca să mai cureţi pereţii vasului.

Citeste si: De ce nu se încheagă piftia? Greșeala majoră pe care o faci an de an

Treptat adaugi o jumătate de cană de ulei, tot în fir subţire. Compoziţia ar trebui să înceapă acum să se omogenizeze. Încet-încet, adaugi zeama de lămâie proaspăt stoarsă. Iar pasta va deveni mai uşoară şi mai albă. Torni încă o jumătate de cană de ulei în fir subţire, apoi adaugi în fir subţire apa. Compoziţia se va dilua, dar nu va fi lichidă. Apoi adaugi treptat restul de ulei.

Pasta de usturoi care a rezultat în urma procesului ar trebui să fie cremoasă, albă şi foarte pufoasă şi să aibă consistenţa albuşurilor bătute spumă. Dacă nu este aşa, mai ţii robotul de bucătărie pornit şi mai adaugi ulei până când pasta ajunge la consistenţa dorită. Apoi, transferi pasta de usturoi într-un recipient etanş, pui capacul şi o păstrezi la frigider cel mult 3 săptămâni.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimosii si Razboinicii se infrunta in primul joc de imunitate al saptamanii la... Faimosii si Razboinicii se infrunta in primul joc de imunitate al saptamanii la Survivor Romania! Daniel Pavel a facut un anunt important despre noii concurenti si despre starea Roxanei Ghita!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro” Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si