De ce nu se încheagă piftia? Greșeala majoră pe care o faci an de an

De ce nu se încheagă piftia? Piftia sau răcitura de porc este un preparat care nu lipsește de pe masa românilor de Crăciun și Revelion. Pentru ca acest preparat să se închege și să nu fie nevoie să refaci întreg procesul de preparare care nu este unul tot mai ușor, mai jos noi ți-am explicat tot ceea ce trebuie să faci.

Author: Andreea Bolocan Friday 24 December 2021 , 08:27

daca nu se incheaga piftia racitura de porc
De ce nu se încheagă piftia? Greșeala majoră pe care o faci an de an[Sursa foto: libertatea.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De ce nu se încheagă piftia? Greșeala majoră pe care o faci an de an.

Pentru a prepara o piftie de porc perfectă și închegată ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • o jumătate de căpăţână de porc
  • 2 „adidaşi“ de porc
  • câteva bucăţi de şorici
  • 2 morcovi (opţional, pentru un gust puţin dulce)
  • rădăcina de ţelină
  • o linguriţă boabe de piper
  • sare
  • 5-6 căţei de usturoi

De ce nu se încheagă piftia?

De ce nu se încheagă piftia?

Ce greșeală să nu faci atunci când prepari piftia de porc

Citeste si: Care sunt ingredientele secrete care se pun în cârnații de casă

Pentru început, căpăţână de porc se taie în bucăţi potrivite, iar într-o oală încăpătoare se pun la fiert urechi, rât, bucăţi de carne şi şoriciul, oase de rasol, adidaşi de porc, dar şi morcovii întregi şi bucăţile de ţelină, puţină sare şi boabele de piper. Important este că apă să acopere bine carnea, pentru că nu aveţi voie să completaţi cu apă după ce această se va evaporă în timpul fierberii, conform Adevărul. Se fierbe totul la foc potrivit, până când începe carnea să se desprindă de pe oase.

Nu uitaţi că în timpul fierberii să îndepărtaţi grăsimea şi spumă care se adună la suprafaţă.

Citeste si: Lebăr ca la bunica- Reţeta de casă 100% românească pentru masa Crăciun

De ce nu se încheagă piftia?

După ce carnea a fiert, scoateţi totul din apă pe platouri, inclusiv legumele, şi separaţi carnea de os. Zdrobiţi usturoiul şi frecaţi-l cu sare, trageţi de pe foc oală cu zeamă în care a fiert carnea şi puneţi usturoiul în ea, apoi amestecaţi totul bine. Lăsaţi compoziţia la odihnit timp de 10 minute. Rezultatul trebuie să aibă o consistentă uşor lipicioasă. Pentru a verifică dacă piftia se va închega, puteţi să puneţi nişte zeamă pe o farfuriuţă şi să o băgaţi puţin la frigider.

 

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Se introduce carantina obligatorie pentru variola maimuței. România cumpără primele... Se introduce carantina obligatorie pentru variola maimuței. România cumpără primele doze de vaccinuri
kfetele.ro
Cum pot fi păcăliţi românii cu ofertele de vacanţă? Care sunt recomandările făcute de... Cum pot fi păcăliţi românii cu ofertele de vacanţă? Care sunt recomandările făcute de ANPC pentru clienți
spotmedia.ro
Povestea bărbatului care a mers 3.700 km pentru a ajunge la iubita lui, care se afla la... Povestea bărbatului care a mers 3.700 km pentru a ajunge la iubita lui, care se afla la 10 km distanţă
spotmedia.ro
Protest nud pe covorul roșu de la Cannes: Nu ne mai violați! (Galerie foto) Protest nud pe covorul roșu de la Cannes: Nu ne mai violați! (Galerie foto)
b1.ro
Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 22 – 28 mai. Nativii Taur sunt în fața unor... Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 22 – 28 mai. Nativii Taur sunt în fața unor decizii strategice din punct de vedere material. Nu sunt ușor de luat
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Revoltă la Sankt Petersburg! Poporul rus a scandat: „La naiba cu războiul lui Putin!”.... Revoltă la Sankt Petersburg! Poporul rus a scandat: „La naiba cu războiul lui Putin!”. VIDEO-FOTO
doctorulzilei.net
Cum a slăbit Chef Cătălin Scărlătescu 50 kg? ”Nu mănânc niciodată așa ceva” Cum a slăbit Chef Cătălin Scărlătescu 50 kg? ”Nu mănânc niciodată așa ceva”
romaniatv.ro
Anunţul care dă fiori României. Războiul a ajuns la graniţă! Anunţul care dă fiori României. Războiul a ajuns la graniţă!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si