În acest caz, suplimentele alimentare devin aproape indispensabile. Proteine din zer, aminoacizi, omega 3, vitamine, minerale... Descoperiți cele mai bune suplimente alimentare pentru culturism și efectele acestora asupra performanței.

Pudră de proteine

De cele mai multe ori, pudra proteică pe care o aleg culturiștii este proteină numită zer. Este o proteină extrasă din anumite produse lactate. În general, vorbim despre proteinele din zer pentru a desemna trei tipuri diferite de produse.

Acestea sunt: zer concentrat, zer izolat și zer hidrolizat. Atenție, acestea sunt într-adevăr trei produse diferite, care se disting prin gradul lor de concentrare.

Citeste si: El este instructorul de fitness care a pierit în tragicul accident rutier. Iubita lui a rămas fără o mână

Există alternative la proteinele din zer pe bază de proteine de ou, sau proteinele vegetale, pe bază de soia, orez, cânepă sau năut. Fiecare sportiv este liber să aleagă tipul de pudră proteică pe care îl preferă pentru a-și face antrenamentul.

Această pudră proteică ajută la creșterea masei musculare. Datorită aminoacizilor conținuți în zer, sportivul dispune de nutrienții necesari pentru o recuperare perfectă și o mai bună reparare a țesutului muscular. În plus, proteină din zer are o viteză bună de asimilare.

Luată după fiecare antrenament este ideală pentru a optimiza recuperarea și sinteza proteinelor.

Datorită proteinei din zer, sportivii pot câștiga mai ușor masă musculară și pot sprijini diferitele procese care au loc după antrenament. De asemenea, știm că proteină din zer este ideală pentru îmbunătățirea rezistenței sportivilor.

De asemenea, trebuie să știți că zerul ajută la lupta împotriva hipertensiunii arteriale și a osteoporozei. De asemenea, ne ajută să stimulăm apărarea naturală prin întărirea considerabilă a imunității. 

Proteina din zer este, prin urmare, utilizată în primul rând pentru a promova creșterea în masă și pentru a optimiza procesul de recuperare după efort fizic.

Dar ajută și la lupta împotriva efectului catabolismului. Într-adevăr, este cea mai „anabolică” pudră proteică pe care o putem găsi.

Citeste si: Adevărul despre ciupercile pleurotus: Ce efect au asupra organismului?

Ca atare, ajută la lupta împotriva catabolismului și a hormonului stresului, ceea ce o face ideală după un efort fizic major. Corpul nostru secretă cortizol atunci când îl supunem unui efort lung sau foarte intens. Acest hormon promovează fenomenul de catabolism pe care căutăm să-l evităm.

Pe de altă parte, proteină din zer stimulează metabolismul, ceea ce permite sportivului să ardă mai multe proteine în repaus. În plus, această pudră proteică acționează asupra senzației de sațietate și ajută la amplificarea acesteia. Culturistii pot să aleagă cu încredere proteinele din zer disponibile în gama de suplimente online de la gym-stack.ro!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dana Budeanu, mesaj dur pentru cei care îl susțin pe Georgescu: „Ne spune nouă că nu are niciun leu. Cum haliți așa ceva?”- antena3.ro

Citeste si: MAI: Lideri interlopi au recunoscut că au finanțat campania electorală de pe TikTok a lui Călin Georgescu| DOCUMENT- stirileprotv.ro

Creatină pentru dezvoltarea forței musculare

Corpul uman secretă în mod natural creatină. Este format dintr-un set de trei aminoacizi: glicină, metionină și arginină. De asemenea, ingerăm creatină atunci când mâncăm pește, carne roșie sau carne de pasăre. Dar este posibil să cumpărați și suplimente pe bază de creatină monohidrat.

Și acest supliment alimentar este ideal pentru sporturi de forță precum culturismul. Suplimentele alimentare pe bază de creatină ajută la optimizarea performanțelor sportivilor facilitând recuperarea acestora și sporindu-le puterea.

Citeste si: Adevărul despre pomelo: Cum trebuie, de fapt, consumat?

Creatina joacă un rol esențial în performanța sportivului. Dar îl poate ajuta și să-și echilibreze greutatea și să-și optimizeze raportul dintre masa musculară și masă de grăsime. Creatina este ideală pentru a câștiga forță, mușchi și a realiza performanță. Participă direct la îmbunătățirea și creșterea puterii fizice, ceea ce o face un supliment alimentar foarte popular în rândul practicanților de culturism dar și în alte sporturi în care este necesară forță.

Omega-3 pentru articulații

Mulți specialiști consideră capsulele de omega-3 că fiind un ingredient miraculos. Aceștia sunt acizi grași polinesaturați care aparțin familiei lipidelor. Omega-3 fac parte din dietă sau chiar din suplimentele alimentare de bază în culturism. Cu toate acestea, acestea formează membrana celulelor noastre.

Din păcate, omega-3 sunt din ce în ce mai puțin prezenți în alimentele noastre de zi cu zi. Deoarece alimentele nu oferă suficient omega-3 și cumpărarea de pește proaspăt în fiecare zi nu este accesibilă, este necesar să se suplimenteze acest aport insuficient prin luarea de suplimente alimentare.

Citeste si: Vitamine esenţiale pentru sănătatea digestivă

Când practicați culturism va puneți articulațiile la încercare. Luarea de omega-3 sub formă de capsule evită eventualele deficiențe de acizi grași esențiali și, de asemenea, vă permite să profitați de beneficiile acestora pentru sănătate. 

Vitamine pentru a vă regenera mușchii

Există mai multe grupe de vitamine. Fiecare grup de vitamine îndeplinește o funcție specifică în organism. Vitamina C, de exemplu, ajută la combaterea oboselii musculare. Nu ar trebui să ezitați să luați un „boost conservat” sau să includeți mai multe fructe care sunt în mod natural bogate în vitamina C în dietă dumneavoastră.

Unele suplimente alimentare derivate din plante sunt surse excepționale de acid ascorbic. O cură cu vitamine poate ajuta sportivul să-și refacă energia și să depășească oboseala care îi poate încetini activitatea.

Citeste si: Contraindicaţii Kiwi: Nu consumaţi acest fruct dacă suferiţi de această afecţiune!

Citeste si: Anunț pentru mamele din țară! Se dau 1.500 de lei de la stat. Ce familii vor beneficia de acești bani- kfetele.ro

Citeste si: Anca Țurcașiu nu și-a putut stăpâni lacrimile când a vorbit despre Gabriel Cotabiță- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum și-a falsificat Călin Georgescu CV-ul. N-a lucrat nici la ONU și nu a fost nici în Clubul de la Roma- antena3.ro

Dacă faceți culturism, atunci aveți nevoie de vitamine pentru un echilibru muscular adecvat. În caz de deficit, puteți opta pentru o cură cu fructe și legume proaspete sau să le completați cu suplimente alimentare cu vitamine. Aceste tonice bune contribuie la dezvoltarea masei musculare și la protecția celulelor. Dar, acestea ar trebui luate cu moderație, așa că ar fi mai indicat să cereți sfatul unui specialist în funcție de cazul dumneavoastră.

Toate cele de mai sus joacă un rol (sau mai multe roluri) în organism. Și acest lucru este cu atât mai important atunci când practicați un sport precum culturismul. Efortul fizic intens sau îndelungat obligă organismul să-și folosească rezervele de vitamine, proteine și așa mai departe. Prin urmare, este necesar să ne asigurăm că acestea sunt restaurate zilnic prin alimentația noastră sau prin consumul moderat de suplimente.

Citeste si: Tratamente Naturiste şi Suplimente Pentru Dureri Articulare

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si