Cele mai frecvente 6 probleme care apar la espressoarele automate

Achiziția unui expressor automat este o investiție considerabilă, care te poate duce la câteva mii de lei. Pe lângă asta trebuie luate în calcul costurile asociate înlocuirii consumabilelor, servisarea, reparațiile după expirarea perioadei de garanție, precum și prețul ridicat al cafelei de calitate.

Author: Laura Macovei miercuri 01 februarie 2023 , 13:19

Cele mai frecvente 6 probleme care apar la espressoarele automate

Cele mai frecvente 6 probleme care apar la espressoarele automate

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Deși prețul piperat al unui espressor automat reflectă, de cele mai multe ori, calitatea ridicată a aparatului și îți oferă garanția unei folosințe îndelungate, acest aparat înregistrează și el o serie de probleme tehnice sau de fabricație.

Iată cele mai frecvente 6 probleme semnalate la espressoarele automate:

1. Nu spumează

Această problemă poate apărea fie din cauza presiunii scăzute a aburului care spumează laptele, fie a duzei metalice de spumare care s-a subțiat ca urmare a depunerilor de calcar și a altor impurități.

2. Presiune scăzută

Cafeaua făcută de un espressor cu o presiune scăzută, sub 18-19 bari, va fi una mai slabă, mai puțin concentrată.

De vină poate fi o garnitură neetanșă sau defecțiuni ale supapei de presiune.

3. Panoul de control tactil are delay

Dacă ecranul tactil al aparatului de cafea are un răspuns întârziat, acest lucru poate afecta secvența în care selectezi funcțiile din meniu. Delay-ul poate să apară în momentul uzurii accentuate sau a unui contact imperfect generat de expunerea la umezeală.

Citește și: VIDEO- Cafeaua în oraș în România, un lux. Băutura costă mai mult decât în țări precum Spania sau Italia

4. Cafeaua este diluată

O cafea slabă poate fi și efectul unei funcționări necorespunzătoare a râșniței, care este setată pe minim. Dacă vrei să te asiguri ca nu vei avea o astfel de problemă, Altex.ro îți pune la dispoziție expresoare de cafea performante, care reglează automat cafeaua pe care vrei să o prepari.  

5. Este zgomotos

Problema zgomotului, atât în procesul de preparare a cafelei, cât și în urma executării funcției de curățare interioară, este una deranjantă pentru deținătorii de espressoare automate. Dacă simți că zgomotul este mai pronunțat decât atunci când ai cumpărat aparatul, este posibil ca aparatul să aibă nevoie de o curățire și, în cel mai nefericit caz, de o trimitere în service.

6. Pornește greu

Secvența de pornire a aparatului are, de obicei, o durată de 1-2 minute. Dacă depășește acest interval de timp, e posibil ca espressorul să aibă o problemă  tehnică care, în timp, se va acutiza. Cel mai frecvent asta se întâmplă din cauza depunerilor de calcar sau a amorsării greoaie a apei din rezervor.

Citeste si: Salariul minim crește semnificativ în unele domenii! Ce angajați se vor bucura de venituri mai mari: ,,Cât mai repede cu putință”- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Citește și: 3 metode simple de a prepara cafeaua

  Dacă te-ai decis să iei totuși un espressor automat, încearcă să iei unul cu cât mai puține probleme. Pentru asta poți apela la prietenii și cunoștințele tale care dețin acest gen de dispozitive, sau poți citi review-urile postate pe site-urile de specialitate. Alegerea unui aparat de cafea potrivit va contribui la îmbunătățirea stării de spirit pe care o ai în momentul în care te hotărăști să-ți prepari cafeaua mult dorită.

Citeste si: "Ferească Dumnezeu! Nu îndemn pe nimeni!" Cum a reușit Florin Salam să treacă peste moartea primei sale soții- kfetele.ro

Citeste si: Cât de simplă și cu bun gust a fost nunta Ioanei Ginghină! Imagini inedite de la marele eveniment din viața actriței- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si