Chiftele de post. Rețeta delicioasă care te face să uiți de carne

Chiftele de post reţetă. Vă prezentăm o rețetă de chiftele de post cu cartofi, ciuperci și orez care te va face să uiți de carne!

A.M.S., vineri 26 iunie 2020 , 20:51

Chiftele de post reteta
Chiftele de post reteta
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Chiftele de post reţetă. În perioada postului, multe persoane se întreabă ce ar mai putea să mănânce. Așadar, ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de chiftele de post.

Chiftele de post reţetă. Rețetă simplă

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 legatura patrunjel
  • praf sare
  • ulei
  • praf boia
  • 2 cepe
  • praf piper
  • 1 cana ciuperci
  • 2 linguri orez
  • 3 linguri faina

Chiftele de post reţetă. Mod de preparare

Daca vrei sa tii post sau doar sa mananci mai light, aceasta reteta de chiftele de post este solutia perfecta. Vezi in continuare cum faci cele mai bune chiftele de post.

Citeste si: Ciulamaua de ciuperci de post. Cum se prepară cea mai delicioasă mâncare de post

Reteta chiftele de post
Reteta chiftele de post

Reteta de chiftele de post, pas cu pas:

Cartofii pentru aceste chiftele de post se curata si se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul. Ceapa tocata se caleste putin, condorm retete.unica.ro

Chiftele de post reţetă. Foloseste cartofi de calitate pentru aceste chiftele de post

Cartofii fierti se scurg, se paseaza si se amesteca cu orezul fiert, ceapa calita, patrunjelul tocat si ciupercile date prin masina de tocat. Se pune boia, sare si piper.

Citeste si: Tort de post rețetă: Cel mai delicios desert pentru zilele de naștere

Chiftele de post reteta
Chiftele de post reteta

Din compozitia rezultata se fac chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Aceste chiftele de post se servesc calde.

Chiftele de post reţetă. Beneficiile cartofilor

Cu toate că în ultima perioadă au fost criticați, cartofii au beneficii uimitoare pentru sănătate.

Descopera beneficiile si cele mai sanatoase moduri de preparare, precum si un plan de meniu complet plus retete utile.

Citeste si: Produse de post: Cele mai toxice și cele mai sănătoase alimente

Chiftele de post reţetă. Amidonul

Amidonul continut in cartofi este un carbohidrat complex a carui digerare elibereaza lent glucide (19 glucide la 100 g) care nu vor duce la o crestere abrupta a glicemiei. Cartoful este o sursa de energie si favorizeaza prelungirea senzatiei de satietate.

Un cartof cu coaja contine 12% din necesarul zilnic recomandat de fibre, care au proprietatea de a favoriza tranzitul intestinal.

Citeste si: Tofu. Ce este, de fapt, acest produs de post? Are foarte multe contraindicații

Cartoful nu ingrasa! El contine doar 85 kcal/100 g, adica de doua ori mai putine calorii decat alti carbohidrati (painea, pateurile, orezul).

Chiftele de post reţetă. Vitamine si minerale

Vitamina B

In special B1, care joaca un rol important in transmisia nervoasa si participa la transformarea glucidelor in energie. Pe langa vitamina B1, cartoful contine si vitaminele B2, B3 si B6.

Reteta chiftele de post
Reteta chiftele de post

Chiftele de post reţetă. Vitamina C

Este o vitamina esentiala pentru organism, mai ales iarna cand starea de oboseala este mai intens resimtita.

Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău când ții post? Este ȘOCANT!

Fier

Cartoful aduce 0,80 mg/100 g din acest mineral extrem de benefic pentru persoanele anemice.

Chiftele de post reţetă. Potasiu

Un singur cartof poate oferi 21% din necesarul zilnic de potasiu al organismului. Datorita continutului de potasiu, cartoful are proprietati diuretice.

Chiftele de post reţetă. Magneziu

Un mineral care actioneaza eficient impotriva stresului si a oboselii.

Citeste si: Mucenici. Cum faci cei mai pufoși mucenici cu miere și nucă, secretul gospodinelor din Moldova

Chiftele de post reţetă. Alunga monotonia alimentara

De ce sa mananci aceeasi mancare in fiecare zi? De ce sa nu alungi pe cat posibil monotonia alimentara, apeland la ingrediente care iti dai libertatea de a le prepara in diverse modalitati.

Ei bine, de cartofi nu ai cum sa te plictisesti, dupa ce vei cunoaste si diversitatea de mancaruri care pot fi preparate cu ajutorul lor.

Cele mai frecvent, acest aliment este folosit in supe (in 47% din cazuri), fierti la abur sau in apa (39%), sote si rumeniti la cuptor (27%), prajiti (23%), piure (21%) si gratinati (12%).

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si