Ciolacu: "Astăzi m-am vaccinat. Dar după mama mea! Nu aş fi putut niciodată să mă vaccinez înaintea ei"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, vineri, pe Facebook, că s-a vaccinat împotriva COVID-19, doar după ce mamei sale i-a fost administrat serul. "Nu aş fi putut niciodată să mă vaccinez înaintea ei, unul dintre numeroşii bolnavi cronici din România", a susţinut Ciolacu, afirmând că Guvernul ar trebui să facă mai mult pentru persoanele vulnerabile.

Author: Catalina Popa vineri 22 ianuarie 2021 , 14:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Astăzi m-am vaccinat. Dar după mama mea! Nu aş fi putut niciodată să mă vaccinez înaintea ei, unul dintre numeroşii bolnavi cronici din România", a scris Ciolacu, vineri, pe Facebook, unde a postat şi fotografii din momentul

vaccinării.

El a afirmat că Guvernul ar trebui să facă mai mult pentru persoanele vulnerabile.

"Înainte de a fi caraghioşi, cei din Guvern ar trebui să facă mai mult pentru persoanele cu adevărat vulnerabile. Pentru cei care au într-adevăr nevoie, cât mai rapid, de acest vaccin. Iar, până la imunizarea unui procent semnificativ din populaţie, tot #testarea rămâne cel mai eficient mijloc de combatere a pandemiei", a susţiunut Ciolacu.

Există multe persoane cu semne de întrebare și care nu sunt sigure că se pot vaccina sau nu împotriva coronavirusului, deoarece acestea iau anticuagulante sau antiagregante.

Ministerul Sănătății a reușit să creeze o modalitate de a-i lămuri pe toți cei care urmează astfel de tratamente.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății puteți găsi răspunsuri cu referire la vaccinare

Ministerul Sănătății oferă, într-o postare pe Facebook, o serie de răspunsuri persoanelor aflate sub tratament cu anticoagulante care vor să știe dacă se pot vaccina anti Covid-19. Astfel, în funcție de medicamentele pe care le iau, pacienților le sunt oferite următoarele recomandări.

Citeste si: Vaccinul Sputnik V la mare căutare. Țară vecină cu România cumpără o mare cantitate

Ce recomandări oferă Ministerul Sănătății

Pacienților care iau tratament anticoagulant cronic cu preparate cumarinice (Warfarină, Acenocumarol) cu INR în marja terapeutică (2,0-3,0) li se poate administra vaccinul în siguranță, fără să se întrerupă tratamentul anticoagulant.

De asemenea, persoanelor aflate sub tratament cu noile anticoagulante de tip NOAC (Apixaban, Rivaroxaban, Edoxaban, Dabigatran) pot face vaccinul împotriva coronavirusului în siguranță, fără a omite nicio doză de anticoagulant.

Citeste si: George Becali: "Eu de mâine sunt Ministerul Sănătății. În 3-4 luni nu mai există COVID-19"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si