Companiile din România ar putea primi gazul cu porția. Ce se va întâmpla cu consumatorii casnici

Companiile din România vor primi gazul raționalizat, din această iarnă, în cazul în care țara noastră nu va importa suficiente gaze naturale.

Author: Diana Bostan luni 04 iulie 2022 , 15:05

românia

Gaze naturale România

[Sursa foto: iStock]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În contextul războiul dintre Rusia și Ucraina, guvernul României i-a în calcul mai multe variante privind alimentarea companiilor cu gaze.

Companiile din România ar putea primi gazul raționalizat

Potrivit unor surse din Guvern, România nu dispune de suficiente gaze naturale, iar din acest motiv ar putea fi luată în calcul raționalizarea gazelor pentru agenții economici.

Citeste si: VIDEO- Reducerea cu 50 de bani a litrului de carburanți, aprobată de Guvern. De când intră în vigoare ieftinirea la pompă

Nicolae Ciucă a explicat că țara noastră își asigura necesarul de gaze în procent de aproape 90%, în acest moment.

Guvernul a vorbit și despre ce se va întâmpla cu consumatorii casnici

„Este esenţial să asigurăm cantităţile care să permită atât aprovizionarea cetăţenilor, cât şi derularea în bune condiţii a activităţilor industriale. După începerea exploatării la Marea Neagră, care a suplimentat cu zece la sută capacităţile interne de producţie de gaze naturale, eforturile instituţiilor şi companiilor responsabile trebuie să se concentreze pe creşterea capacităţilor de producţie, depozitare şi extracţie din depozite", a subliniat premierul, conform sursei citate.

Citeste si: VIDEO- Tot mai mulți șoferi își montează instalații de gaz pe mașină, din cauza prețului ridicat la carburant

"Se va continua furnizarea fără limitare la consum casnic. Pentru operatorii economici e mai corect să limităm în procent echitabil pentru fiecare agent economic. Deci va fi o raționalizare pentru companii, nu pentrru casnici”, potrivit aceloraşi surse.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si