Constanţa: Activitatea a trei comercianţi de la un târg de Crăciun, oprită temporar de Protecţia Consumatorului; comisarii au dat amenzi de 18.000 de lei şi au retras peste 300 de kilograme de alimente - FOTO, VIDEO

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa au oprit temporar activitatea a trei comercianţi de la un târg de Crăciun din municipiul Constanţa deoarece alimentele erau procesate şi depozitate în condiţii improprii, aplicând şi amenzi în valoare de 18.000 de lei. Totodată, au fost retrase de la vânzare peste 300 de kilograme de alimente.

M.A., miercuri 11 decembrie 2019 , 18:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat, miercuri, că a fost făcut un control la târgul de Crăciun amplasat în parcul din faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski” din municipiul Constanţa.

Comisarii instituţiei au descoperit mai multe deficienţe, constatând că procesarea produselor se face în condiţii improprii, se găteşte pe trotuar, iar depozitarea produselor alimentare se face în aceeaşi zonă şi fără respectarea condiţiilor impuse de producător.

Citeste si: Târgul de Crăciun din București, unul dintre cele mai scumpe din Europa! Prețurile produselor sunt mai piperate decât cele din Paris sau Monaco!

Citeste si: Oraşul italian Piobbico, capitala mondială a oamenilor urâţi

Citeste si: Cea mai căutată româncă a fost prinsă după cinci ani de către autorități

Horia Constantinescu a precizat că activitatea a trei comercianţi a fost oprită temporar, fiind aplicate trei sancţiuni în valoare de 18.000 de lei.

De asemenea, alţi doi comercianţi au fost invitaţi la sediul CJPC pentru finalizarea acţiunii de control şi stabilirea sancţiunilor, aceştia având doar deficienţe de etichetare.

Totodată, comisarii CJPC Constanţa au retras de la comercializare de la târgul de Crăciun peste 300 de kilograme de alimente. 

Târgul "Poveste de Crăciun" este organizat în parcul respectiv de către Primăria Constanţa şi Regia Autonomă "Exploatarea Domeniului Public şi Privat”, fiind deschis între 5 şi 24 decembrie.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si