Constestaţii BAC 2022: Când se depun cererile?

Constestaţii BAC 2022. Absolvenții de liceu au aflat luni, 27 iunie 2022, rezultatele la examenul maturității. Cei care sunt nemulțumiți de rezultatele obținute, pot depune o contestație.

Author: Alexandra Bercea luni 27 iunie 2022 , 11:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rezultatele la Bacalaureat 2022 sunt afișate luni, 27 iunie, până la ora 12:00, la avizierul fiecărui liceu și online, pe  bacalaureat.edu.ro

Rezultatele examenului sunt anonimizate

Rezultatele la BAC 2022 sunt publicate în format anonimizat, ceea ce înseamnă că pe pagina online dedicată apar coduri în dreptul cărora sunt afișate notele și mediile.

Citeste si: Edu.ro Rezultate BAC 2022 după nume: La ce ora se afișează notele la Bacalaureat 2022?

Fiecare candidat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific. Codul unic este de forma JJ0000, unde primele litere reprezintă indicativul județului în care se dă examenul. Candidații vor folosi codul unic în momentul în care vor să-și identifice notele afișate la avizierele liceelor și notele afișate pe site-ul edu.ro.

Elevii nemulțumiți de note pot depune contestații 

După afișarea rezultatelor la BAC 2022, în aceeași zi, începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00, se pot depune contestațiile.

Acestea fie sunt depuse personal la unitatea unde a fost susținut examenul, fie se transmite prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest scop, în același interval de timp.

Membrii comisiilor din centrele de examen sunt obligați să-i informeze pe absolvenții de liceu că notele primite la examen pot să scadă, dar și să crească, după contestație.

Citeste si: Rezultate BAC 2022: Notele la Română, Matematică, Istorie, Geografie, Biologie, Fizică, Informatică

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si