Copiii și mașinile mici: mai mult decât un joc sau un hobby

Mașinile sunt obiecte atemporale care sunt foarte populare și printre cele mai achiziționate tipuri de jucării copii. Ele sunt mai mult decât simple jucării, ele fac parte din educația unui copil. Cum pot contribui mașinile de jucărie precum Hot Wheels la învățarea copiilor?

Author: Diana Bostan joi 20 octombrie 2022 , 14:31

copii

Copiii și mașinile mici

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mașinile mici dezvoltă abilitățile motorii fine la copii

Jocul cu mașinuțele de jucărie precum Hot Wheels îi ajută pe copii să devină mai pricepuți. În timp ce se joacă cu aceste jucării copii, sistemul lor nervos și mușchii sunt puși la treabă. Fără să-și dea seama, ei dezvoltă o coordonare între mintea lor și cele două mâini.

Pentru a înțelege acest lucru, imaginați-vă comunicarea creier-ochi-mână care are loc atunci când un copil își ridică, cară, aruncă, împinge sau trage mașinuțe și jucării copii.

Citeste si: Top jocuri pentru copii

Aceste jucării copii le permit să își dezvolte treptat abilități care le vor fi utile mai târziu. Deschizând și închizând portierele mașinuțelor lor de jucărie, ei își dezvoltă abilitatea de a ține în mână un stilou, de a colora cu creionul, de a tăia cu foarfeca. Astfel, prin simpla joacă cu mașina de jucărie Hot Wheels, un copil învață noi abilități și își întărește abilitățile motorii fine.

Jucăriile promovează dezvoltarea abilităților cognitive la copii

Mașinile mici le pot oferi copiilor multe cunoștințe și o mai bună înțelegere a lumii. De exemplu, ei înțeleg conceptul de greutate și gravitație atunci când își aruncă jucăriile. Atunci când le pun în mișcare, descoperă concepte precum: viteză, traiectorie sau distanța. Prin manipularea mașinilor de tip Hot Wheels, aceștia înțeleg că un obiect poate fi compus din mai multe părți individuale. De asemenea, copiii își dau seama că mașinile sunt folosite pentru a se deplasa.

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

În plus, sunt jucării copii care contribuie la dezvoltarea imaginației și a creativității lor. În timpul jocului, ei își pot imagina diferite scenarii sau pot inventa o situație în care își asumă un rol. În timp ce unii copii preferă să se joace de-a șoferul, alții se vor juca de-a pasagerul. Cei mai curioși vor dori să se joace de-a mecanicul pentru a repara mașina.

Micile mașini ajută la îmbogățirea vocabularului copiilor

Se spune adesea că învățarea este ușoară atunci când te distrezi. Deoarece copiilor mici le place să se joace, puteți profita de entuziasmul lor pentru a le extinde vocabularul. Știați că, în medie, copiii pot învăța 5.200 de cuvinte între naștere și clasa a doua? Nu este nevoie să așteptați până la vârsta școlară pentru a le dezvolta abilitățile lingvistice. Cum o faci? Este foarte ușor!

Citeste si: Trei dintre cele mai bune telefoane în 2022

Dacă vă doriți ca copilul dvs. să aibă o viață foarte bogată și plină de satisfacții, îl puteți ajuta să-și construiască vocabularul oferindu-i jucării copii educative. Contrar credinței populare, nu doar jocurile literare îi ajută pe copii să-și îmbunătățească vocabularul. Oferiți copiilor dumneavoastră mașini de jucărie Hot Wheels și lăsați-i să se joace cu colegii lor. Veți fi uimit de rezultate.

Citeste si: Răzvan Miheț și Gina Matache i-au luat pe cei doi copii de la Oana Matache! Cum au fost surprinși micuții fără mama lor- kfetele.ro

Citeste si: Lino Golden, lovitură dură pentru Alex Velea! Cântărețul și-a acoperit tatuajul cu cel care l-a lansat în muzică- radioimpuls.ro

Vocabularul copiilor crește pe măsură ce se joacă cu jucaria lor. Aceștia învață cuvinte noi care fac parte din domeniul lexical al mașinilor. Cuvinte precum anvelopă, scaun, fereastră, ușă, fereastră, garaj, volan sau cursă le vor fi curând familiare. Cu jucării precum mașinuțele, copiii învață într-un mod simplu și practic.

Tipuri de mașini pentru fiecare vârstă

Deși mașinile pentru copii nu sunt recomandate pentru copiii sub 1 an, toți copiii mai mari le pot conduce. Fiecare model este potrivit pentru o anumită grupă de vârstă, astfel că mașinuțele sunt recomandate pentru copii cu vârste cuprinse între 1 și 8 ani, dar unele modele avansate sunt ideale pentru copii de până la 10-12 ani.

Modelele foarte simple și de bază sunt mai potrivite pentru copiii mai mici, de la 0 la 2 ani. De exemplu, mașinile de împins sunt concepute pentru copii cu vârsta de un an și peste. Sunt perfecte pentru copilul care abia învață să meargă. Un adult trebuie să fie prezent pentru a însoți copilul și a împinge vehiculul. Există mini-mașini pentru bebeluși și chiar mașini electrice pentru bebeluși. Aceste mașini sunt echipate cu centuri de siguranță pentru a asigura siguranța copiilor. Începând cu vârsta de 2 ani, alegerea devine mai variată. Astfel, copiii sunt mai independenți și se pot distra în deplină siguranță.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si