Superbacteriile, așa cum sunt cunoscute bacteriile care rezistă la medicamente, ar putea face din ce în ce mai multe victime în următoarele decenii. Până în anul 2050 acestea ar putea să ucidă cu 70% mai multe persoane decât în prezent.

Specialiștii atrag atenția că aproximativ 40 de milioane de persoane ar putea fi ucise de aceste superbacterii în următorii 25 de ani.

Citește și: DSP, un nou anunț după a fost interzis scăldatul la Corbu și Vadu. Ce au arătat cele mai recente analize din probele de apă de mare

bacterii, boli, oameni morti

Superbacteriile ar putea să facă din ce în ce mai multe victime

Potrivit studiului publicat recent în revista The Lancet, la nivel mondial bacteriile rezistente la medicamente ar putea să cauzeze în jur de 39 de milioane de decese până în anul 2050. Morțile ar putea fi atribuite direct rezistenței antimicrobiene sau RAM. Această este „una dintre principalele amenințări la adresa sănătății publice și a dezvoltării la nivel mondial”, avertizează Organizația Mondială a Sănătății.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Autoritățile au trimis un elicopter în localitatea Țăndărei. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în mai multe case- wowbiz.ro

Autorul principal al studiului menționat, Dr. Chris Murray, director al Institutului pentru Metrica și Evaluarea Sănătății de la Universitatea din Washington, spune că se așteaptă o înrăutățire în ceea ce privește prevalența rezistenței la antimicrobiene și efectele acesteia asupra organismului.

„Avem nevoie de o atenție adecvată asupra noilor antibiotice și administrarea antibioticelor, astfel încât să putem aborda ceea ce este cu adevărat o problemă destul de mare”,

a spus el, notează CNN.

În urma datelor analizate, cercetătorii au constatat că, din anul 1990 și până în anul 2021, decesele cauzate de rezistența la antimicrobiene au scăzut cu mai mult de 50% în rândul copiilor sub 5 ani, dar au crescut cu 80% în rândul adulților de peste 70 de ani.

„Am avut aceste două tendințe opuse în curs de desfășurare: o scădere a deceselor RAM sub vârstă de 15 ani, în principal datorită vaccinării, programelor de apă și canalizare, unor programe de tratament și succesul acestora. Și, în același timp, există această creștere constantă a numărului de decese peste 50 de ani”, a mai spus medicul Chris Murray.

Citește și: De ce mușcă țânțarii anumite persoane, de fapt. Există un motiv pentru care își aleg victimele

bacterii, boli, oameni morti

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si