Cum se fac sarmalele de Paşte? Reţeta tradiţională

1 din 2 | Cum se fac sarmalele de Paşte? Reţeta tradiţională

2 din 2 | Cum se fac sarmalele de Paşte? Reţeta tradiţională

Cum se fac sarmalele de Paşte? Reţeta tradiţională. Vă prezentăm o reţeta tradiţională de sarmale, după rețeta bunicii! O rețetă ideală pentru masa de Paște!

Cum se fac sarmalele de Paşte? Reţeta tradiţională. Unul dintre cele mai cunoscute preparate tradiționale românești sunt sarmalele. Acestea sunt consumate cel mai des în perioada celor mai importante sărbători din an.

Sarmalele sunt preparate diferit în funcție de zonă, sarmale în foi de viță de vie ori în foi de varză murată, gustul lor delicios nu se poate compara cu niciun alt preparat.

Mai jos, v-am pregătit o rețetă de sărmăluțe tradiționale, delicioase, ca la bunica!

Ingrediente:

  •  2 kg varză acră
  •  450 g carne tocată de porc şi de vită
  •  50 g orez
  •  200 g ceapă
  •  ulei pentru prăjit
  •  100 g costiţă afumată
  •  2-3 linguri bulion
  •  2 foi dafin
  •  sare
  •  piper

Citeste si: Reţete de Paşte 2022: Mâncărurile tradiţionale româneşti

Mod de preparare:

Mai întâi, se curăţă varza de frunzele exterioare şi de cotoare şi se aleg foile în care se va împacheta carnea.

După care, se curăţă ceapa şi se spală, după care se taie mărunt. Se pune într-o cratiţă la călit cu ulei şi puţină apă şi se lasă până devine aurie.

Cum se fac sarmalele de Paşte? Reţeta tradiţională

No ad for you

Citeste si: Rețetă tradiţională de drob de miel cu şi fără prapur

Apoi, se amestecă într-un castron ceapa prăjită şi răcită, cu carnea, piperul, sarea şi orezul, care a fost şi el opărit şi răcit.

Se ia compoziţie de mărimea unei nuci şi se pune pe o frunză de varză, care se rulează cu marginile în interior.

Frunzele de varză mai mici se opresc şi se toacă solzişori pentru a forma un strat pentru sarmale.

Citeste si: Pască fără aluat cu smântână: Reţeta simplă pentru Paşte 2022

Pasul următor este să puneți într-o cratiţă înaltă, peste varza tocată se pun sarmalele şi costiţa, iar deasupra un alt strat de varză tocată.

Peste ele se toarnă bulionul înmuiat în apă, se pun frunzele de dafin şi câteva boabe de piper. Se lasă la fiert, la foc mic, timp de 2 ore. Din când în când, se mai completează cu apă, să nu se lipească.

Astfel, când sarmalele sunt gata, se presară deasupra verdeață și sunt numai bune de mâncat. Poți mânca o porție de sărmăluțe tradiționale și cu smântână ori un ardei iute.

Citeste si: Cea mai bună făină pentru cozonacul de Paşte


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri