Cum se manifestă tulpina Delta, noua mutație contagioasă a coronavirusului
Tulpina Delta a virusului SARS CoV-2, care a fost depistată în India, este cea mai contagioasă variantă de până în prezent. Ce simptome grave provoacă această nouă mutație a coronavirusului?
Ce simptome provoacă noua tulpină Delta a virusului SARS Cov-2?
Noua variantă de coronavirus se poate manifesta prin: deficiențe de auz, tulburări gastrice severe și cheaguri de sânge care duc la cangrenă, simptome pe care le-au avut până acum pacienții COVID, au fost asociate de medicii din India de variantă Delta.
În Anglia și Scoția, primele dovezi sugerează că tulpina – care a devenit dominantă acolo- prezintă un risc mai mare de spitalizare.
Tulpina Delta mai este cunoscută și sub denumirea de B.1.617.2, fiind răspândită în peste 60 de țări
Aceasta s-a răspândit în peste 60 de țări în ultimele șase luni si totodată din aceasta cauza au fost impuse restrictii de călătorie din Australia până în SUA.
De asemenea, în Singapore s-a constatat că noua varianta a coronavirusului denumita Delta a reprezentat 95% din cazurile locale de SARS Cov-2 legate de noile variante.
„Avem nevoie de mai multe cercetări științifice pentru a analiza dacă aceste simptome clinice mai noi sunt legate sau nu de B.1.617”,
a declarat Abdul Ghafur, medic de boli infecțioase la Spitalul Apollo din Chennai. Ghafur a mai precizat că are mai mulți pacienți COVID cu simptome de diaree decât în primul val al pandemiei.
„Anul trecut, am crezut că am învățat lucruri despre noul nostru inamic, dar acesta s-a schimbat. Acest virus a devenit foarte imprevizibil”, a afirmat medicul Ghafur.
Printre simptomele cu care se confruntă pacienții COVID-19 în India sunt: durerea de stomac, greața, vărsăturile, pierderea poftei de mâncare, pierderea auzului și durerile articulare, potrivit unor date a șase medici din India. Totodată variantele Beta și Gamma depistate pentru prima dată în Africa de Sud și în Brazilia nu au provocat afecțiuni neobișnuite, conform unui studiu al unor cercetători de la Universitatea din New South Wales.
Totodată, unii dintre pacienții afectați de varianta Delta au dezvoltat microtromboze, mici cheaguri de sânge foarte grave care au dus la moartea țesuturilor afectate și la dezvoltarea cangrenei, a declarat Ganesh Manudhane,
cardiolog din Mumbai. Două dintre aceste cazuri au dus chiar la amputarea unor degete și a unui picior.
„Am văzut trei-patru cazuri pe tot parcursul anului trecut, iar acum este un pacient pe săptămână”, a mai adăugat Manudhane.