BND (acronimul german al serviciului de spionaj german) a interceptat conversaţii radio între militari ruşi în care se menţionează moartea unor civili, jurnaliștii de la Der Spiegel afirmă că unele dintre acestea ar putea avea legătură cu cadavrele  civililor găsiți morţi pe străzile din Bucha  (Bucea), de lângă Kiev.

Cum vorbesc soldații ruși între ei

Un soldat povesteşte altuia, într-una dintre aceste interceptări, cum el şi alţi soldaţi  au împuşcat o persoană pe o bicicletă; într-o altă conversaţie interceptată de BND se aude un bărbat afirmând că „mai întâi civilii

sunt interogaţi, apoi sunt împuşcaţi”.

Citeste si: Ucraina acuză Ungaria că încurajează Rusia să continue războiul. "Este cinică propunerea de a purta negocieri la Budapesta"

Potrivit Der Spiegel, respectivele înregistrări au fost prezentate miercuri în parlamentul german, iar din materialul BND se deduce că membri ai „Grupului Wagner”- care „s-au remarcat deja în intervenţia din Siria pentru cruzimea lor deosebită” - ar fi implicaţi în moartea unor civili în Ucraina.

Soldații ruși vorbesc zilnic despre executarea civililor

Der Spiegel mai relatează că interceptările telefonice ale BND arată că împuşcarea civililor nu a fost o acţiune izolată a unor soldaţi, ci dovedesc că trupele ruse vorbeau despre fapte comise zilnic.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Ce spun psihologii despre gestul bărbatului care a murit după ce a intrat intenționat cu mașina în poarta Ambasadei Rusiei

„Aceasta indică faptul că uciderile de civili făceau parte din acţiunea armatei ruse, posibil parte dintr-o strategie clară. Este vorba despre propagarea fricii şi a terorii în rândul populaţiei civile pentru a elimina rezistenţa acesteia”, notează publicaţia germană.

Dezvăluirile făcute de Der Spiegel vin după ce secretarul de stat american Antony Blinken a acuzat marți că la Bucha a avut loc „o campanie deliberată de ucidere, torturare și viol”.

Ucraina a început deja vânarea locotenent-colonelului Azatbek Omurbekov, „măcelarul din Bucha” care a comandat forțele rusești din oraș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si