„Explozia din regiunea Harkov nu reprezintă o amenințare pentru populația locală, a dat asigurări pe pagina sa de Telegram guvernatorul regiunii vecine Donețk, el însoțind mesajul cu o imagine în care se vede un impresionant nor de fum portocaliu ce se ridică deasupra câmpurilor.

Citeste si: Explicația șocantă pe care a avut-o Vladimir Putin pentru un părinte care și-a pierdut fiul în războiul din Ucraina

„Un obuz rusesc a lovit un depozit de pe teritoriul regiunii Harkov, unde, potrivit informațiilor preliminare, era stocat azotat de amoniu”, a precizat guvernatorul din Donețk, adăugând că „coloana de fum ar putea speria” populația, dar că „nu există niciun motiv de panică”.

Citeste si: Rusia ar putea lansa un atac chimic la Mariupol

Mariupol ar putea fi ținta unui atac chimic

Se pare că zvonurile potrivit cărora armata rusă ar putea ataca prin armament chimic Ucraina se adeveresc. Armata rusă ia calcul să lanseze un atac cu arme chimice la combinatul siderurgic Azovstal, unde se află baricadaţi ultimii apărători ai oraşului Mariupol.

Citeste si: Ce se întâmpla cu soldații ruși pe frontul din Ucraina, în timp ce Putin ținea discursul de Ziua Victoriei

Potrivit InformNapalm, armata rusă ar putea folosi luni sau marţi arme chimice împotriva ultimilor apărători ai oraşului Mariupol, situat la Marea Azov.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Astfel, aproximativ 2.000 de „prizonieri” ar urma să fie utilizaţi drept „scuturi umane”.

Sursele InformNapalm spun că ruşii au plănuit să trimită soldaţi în recunoaştere, toţi fiind echipaţi cu măşti de gaze, o trusă de protecţie şi un rucsac mic al cărui conţinut rămâne un mister.

Citeste si: Zelenski spune că 60 de civili au fost uciși într-un atac asupra unei școli din Bilohorivka

De asemenea, ruşii au în vedere să desfăşoare în oraş şase cisterne al căror conţinut rămâne de asemenea un mister, acestea fiind însoţite de vehicule blindate.  

Potrivit unui medic, fiecare luptător de la Mariupol retras în Azovstal este foarte slăbit.

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si