Dezlegare la pește de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie. Salata de icre de pește e vedeta aperitivelor în aceste zile. Dar iată cum se prepară corect pentru a ieși foarte cremoasă.
Dezlegare la pește de Sfântul Nicolae. Vă prezentăm azi o rețetă delicioasă de salată de icre. Puteți folosi icre de crap sau știucă.
Salată de icre. Ingrediente
100 g icre
sare de lamaie sau zeama de lamaie
300-350 ml ulei
ceapa
cateva masline pentru ornat
Cum se prepată salata de icre
Icrele proaspete, scoase din peste se trec imediat printr-o sita rara, pentru a se inlatura pielitele. Se sareaza potrivit, se pun intr-un castron si se lasa la rece. Icrele se leaga mai bine si au un gust mai bun daca se lasa cel putin 24 de ore la rece.
Citeste si: Sfântul Nicolae. Ce să nu faci în această zi de sărbătoare! Aduce ghinion tot anul
Dupa ce se scot de la rece se prepara astfel: se amesteca cu un tel, turnand putin cate putin ulei, si amestecand repede tot timpul, pentru ca uleiul sa nu aiba timp sa se stranga intr-un singur loc. Se mareste treptat cantitatea de ulei, stropindu-se intre timp icrele cu putina apa sau sifon. La sfarsit se adauga putina zeama de lamaie, continuand amestecarea si stropirea cu apa sau sifon.
Daca se intampla ca icrele sa se taie, se ia o lingura de icre nepreparate, care se amesteca bine intr-un vas separat, picurand cate putin ulei si putina apa sau sifon, si amestecandu-se continuu, apoi se adauga putin cate putin din icrele taiate. Icrele taiate se mai pot drege si cu miez de paine alba, inmuiata in apa si stoarsa bine. Se pun intr-un castron circa 60 g miez de paine si se amesteca bine, adaugand treptat icrele taiate.
Citeste si: Postul Crăciunului. Ce nu ai voie să faci. Este un mare păcat!
Secretul salatei de icre
Dezlegare la pește de Sfântul Nicolae. Daca icrele au bobul mai gelatinos, de la inceput trebuie sa se stropeasca cu apa sau cu sifon.
Citeste si: Icre. Cum repari simplu icrele tăiate. Preparatul este nelipsit de pe mesele de Florii