Dominic Fritz: „Ieri, în judeţul Timiş s-au efectuat 10% din toate testele ţării”

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a transmis pe pagina sa de Facebook, că numai în cursul zilei de miercuri, în judeţul Timiş au fost efectuate 2.700 de teste COVID-19. În comparație cu judeţul vecin, Caraş-Severin, au fost făcute doar 40 de teste. Fritz a precizat că Ministerul Sănătăţii lucrează la un sistem care va transparentiza numărul de teste Covid făcute în fiecare judeţ.

Author: Alina Raducu joi 18 februarie 2021 , 21:34

Dominic Fritz: „Ieri, în judeţul Timiş s-au efectuat 10% din toate testele ţării”
Dominic Fritz: „Ieri, în judeţul Timiş s-au efectuat 10% din toate testele ţării”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Ieri, în judeţul Timiş s-au efectuat 10% din toate testele ţării. Am testat peste 2700 persoane- în judeţul Caraş-Severin au fost doar 40.

Ghiciţi care dintre cele două judeţe este în scenariul roşu. Cât timp măsurile de restricţii se iau în funcţie de rata de infectare, această rată trebuie să fie un instrument credibil şi comparabil. Altfel cum să convingem oamenii că restricţiile sunt un efort ce merită? Timişul e pedepsit pentru că nu se minte singur”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Declarațiile primarului Timișoarei în egătură cu strategia unor județe în contextul pandemiei de COVID-19

Primarul municipiului Timişoara mai declară că strategia anumitor județe din țară de a ”suprima” situaţia cazurilor de infectare cu Coronavirus ne va costa pe toţi.”Ştim de un an că doar testarea masivă ne permite să ţinem lucrurile sub control. Strategia unor judeţe de a suprima situaţia adevărată a infectărilor este una care ne va costa pe toţi. Mă bucur că Ministerul Sănătăţii lucrează la un sistem care va transparentiza numărul de teste făcute în fiecare judeţ”, a mai adăugat Fritz, în mesajul transmis pe Facebook.

Judeţul Timiş este singurul din ţară aflat în scenariul roşu, având o rată de infectare de 3,86 de cazuri la o mie de locuitori. Numai în ultimele 24 de ore, potrivit celei mai recente raportări, au fost depistate 289 de noi cazuri de infectări cu COVID-19.

Citeste si: Gabriela Firea: „Se pregăteşte o tentativă josnică prin care să se impună creşterea mascată a vârstei de pensionare până la 70 de ani”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si