Florin Cîţu anunță când va fi aprobat bugetul pentru 2021

Premierul Florin Cîţu a transmis că Guvernul va avea vineri şedinţă pentru a aproba proiectul bugetului de stat pentru 2021.

Author: Alina Raducu joi 18 februarie 2021 , 18:03

Florin Cîţu anunță când va fi aprobat bugetul pentru 2021
Florin Cîţu anunță când va fi aprobat bugetul pentru 2021
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„În această şedinţă de Guvern a fost aprobată OUG privind unele măsuri fiscale, e vorba de o OUG de care aveam nevoie pentru a putea aproba legea bugetului.

Ea va fi publicată în Monitorul Oficial şi apoi mâine vom avea şedinţa de Guvern în care vom aproba bugetul pentru 2021”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Cum va arăta bugetul pentru anul 2021? Declarațiile Premierului

Tot el a a mai spus că „s-ar putea la Ministerul Dezvoltării să fie alocată o sumă mai mare. Deficitul bugetar rămâne la 7,16% cu aceeaşi parametrii de cheltuieli şi venituri”.

Consiliul Fiscal a spus că e un buget credibil şi poate să fie atins deficitul propus în acest an”, a precizat premierul.

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

Proiect de ordonanţă de urgenţă adoptat de către Executiv prevede că, începând cu anul 2022 valoarea punctului de pensie este majorată cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică.

Totodată, „studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, cu metroul, precum şi pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic”.

Citeste si: Raed Arafat a vorbit despre cazul de la Botoșani: „În Europa sunt ţări care nu folosesc deloc medicul”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si