Cei de la CNN relatează că în haosul și disperarea de a prinde un loc în avioanele venite să-i salveze, mulți își pierd rudele, fiind nevoiți să se despartă pentru a scăpa cu viață.

"Au fost cazuri în care mama, tatăl şi copiii au ajuns fiecare într-o altă ţară".

Sursa susține că acest lucru a fost posibil din cauza învălmăşelilor produse pe aeroport sau din cauză că membrii aceleiași familii nu au putut trece în același timp prin porțile de acces.

Astfel ei au ajuns în avioane separate.

"Au fost cazuri în care mama, tatăl şi copiii au ajuns fiecare într-o altă ţară", au declarat diferite surse pentru CNN. 

Citeste si: Schimb de focuri în care au fost implicate forţe afgane, americane şi germane, pe aeroportul din Kabul

Statele Unite vor prelungirea termenului limită până la care pot evacua cetăţenii din Afganistan.

Termenul limită inițial stabilit pentru evacuarea cetățenilor americani este 31 august, însă autoritățile americane au ajuns la concluzia că au la dispoziție prea puțin timp. Conform Reuters, doar evacuarea celor 6.000 de soldați trimiși ar dura câteva zile.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Talibanii susțin că termenul de 31 august va trebui respectat, astfel că o prelungire a acestuia este imposibilă.

"Forțele străine ar trebui să se retragă la termenul pe care l-au anunțat anterior. În caz contrar, este o încălcare clară", a spus Suhail Shaheen, potrivit BBC.

Citeste si: Românii evacuați din Afganistan au ajuns sâmbătă în țară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si