Drama prin care a trecut în ultimii ani Draga Olteanu Matei: “Aș fi preferat să mor atunci, odată cu el!”

Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață noaptea trecută la vârsta de 87 de ani, după ce a suferit o hemoragie digestivă în cursul zilei de vineri. Actrița a fost marcată de o dramă personală după ce, în 2014, a rămas văduvă și nu s-a vindecat niciodată.

Andreea Bolocan, miercuri 18 noiembrie 2020 , 09:23

draga olteanu matei a decedat sotul ei
Drama prin care a trecut în ultimii ani Draga Olteanu Matei: “Aș fi preferat să mor atunci, odată cu el!”[Sursa foto: haihuindoi.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai îndrăgite și apreciate actrițe de comedie și are în spate o carieră de mai bine de jumătate de veac. Aceasta i-a bucurat pe români cu personajele pe care le-a interpretat pe scenă, în filme și scenete TV.

Drama ce o măcina pe artistă avea legătură cu moartea soțului ei. Aceasta a rămas văduvă în urmă cu șase ani, după ce a avut o căsnicie fericită cu soțul ei, medicul Ion Matei, conform click.ro. Durerea a fost una imensă, mai ales că au fost căsătoriți timp de 44 de ani.

Draga Olteanu Matei a pierdut lupta cu viața noaptea trecută, după ce vineri a fost adusă în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului “Sf. Spiridon” din Iași. Actrița a suferit o hemoragie digestivă superioară și a fost tratată la Terapie Intensivă, însă medicii nu au mai putut face nimic.

În anul 2014, actrița trecea printr-o dramă cumplită după ce soțul ei, renumitul medic Ion Matei, s-a stins din viață. Cei doi s-au căsătorit în 1968 și au avut o căsnicie fericită. Draga Olteanu Matei a mai fost căsătorită de două ori înainte. Prima dată, cu un ofițer de aviație la vârsta de 18 ani, apoi cu un diplomat în timp ce era studentă. Din păcate, cele două căsnicii au eșuat din cauza infidelității soților, iar artista și-a găsit liniștea în brațele lui Ion Matei, care i-a fost alături timp de 44 de ani.

“Eu şi soţul meu suntem o singură persoană şi trăim fiecare moment împreună, clipă de clipă; sigur că trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele”, a povestit actrița într-un interviu mai vechi.

După ce și-a pierdut soțul, Draga Olteanu Matei a declarat că nu se va vindeca niciodată de această dramă și că ar fi preferat să moară și ea împreună cu el pentru a scăpa de suferință

“Sunt supărată. Supărarea asta nu va trece niciodată. O să moară odată cu mine. Vă spun sincer că aş fi preferat să mor atunci şi eu, odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ţi se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiţi. Nu a existat niciun secret al longevităţii.

Există oameni deştepţi şi oameni tâmpiţi. Oamenii deştepţi se înţeleg bine între ei până la bătrâneţe, îşi descoperă unul altuia motive de admiraţie, lucrurile se încheagă în aşa manieră încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic.

Citeste si: Victor Rebengiuc, la aflarea veștii că Draga Olteanu Matei a murit: “Se duce viața. Ne ducem..."

Citeste si: Draga Olteanu Matei a murit. Actriţa avea 87 de ani

Asta e dragostea profundă care începe din tinereţe cu atracţia fizică şi se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubeşti pe celălalt cu toată fiinţa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el… Aşa a fost viaţa noastră”, spunea actrița pentru ziarulring.ro la scurt timp după moartea soțului.

Draga Olteanu Matei a încântat publicul timp de 55 de ani

Îndrăgita actriță are în spate o carieră de 55 de ani și a jucat pe scena Teatrului Național București, în mai multe filme și în televiziune. Născută la București pe 24 octombrie 1933, Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” în 1956.

Draga Olteanu Matei a avut roluri în 90 de filme și a jucat în peste 50 de piese de teatru. De asemenea, actrița a avut 100 de roluri în televiziune și face parte din Generația de Aur a teatrului românesc.

Sursa: Fanatik

 

 

 

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si