După 15 ani de îngrijit persoane în Italia, o româncă s-a întors acasă și și-a găsit împlinirea în propria gospodărie

După 15 ani de îngrijit persoane în Italia, o româncă s-a întors acasă și și-a găsit împlinirea în propria gospodărie

După 15 ani de îngrijit persoane în Italia, o româncă s-a întors acasă și și-a găsit împlinirea în propria gospodărie

(Sursa foto: Gastro Local )

O româncă a stat 15 ani în Italia și a îngrijit alte persoane, iar acum s-a întors acasă pentru un concept inovativ. Cum și-a găsit împlinirea chiar în cadrul familiei.

Punctele Gatronomice Locale sunt puncte de alimentație turistică de tip familial, care oferă preparate alimentare specifice zonei geografice din care fac parte. Anca Vlad s-a întors în gospodăria familiei, după 15 ani de stat în Italia, acolo unde împreună cu soțul ei italian au conceput un foișor unde turiștii vin să mănânce „ca la mama acasă”.

Citește și: „Alice în Țara Minunilor” este tema aleasă pentru Târgul de Paște din Craiova. Primăria a pus la dispoziție programul de funcționare și activitățile desfășurate

„Că servești masa ca într-o familie. Te așezi la masă și poți servi ce are familia pregătit de mâncare în ziua respectivă. Totul tradițional, natural, bio și proaspăt. Turiștii sunt foarte, foarte atrași de acest concept”, a mărturisit Anca despre ce înseamnă Gastro Local într-un video realizat de rotalianul.ro.

„Dacă ceea ce avem noi în meniu la momentul respectiv nu-i mulțumește pe turiști, pot suna la altă locație din rețeaua Gastro Local și servi masa în altă parte”.

Turiștii care i-au trecut pragul și gustat bucatele i-au lăsat recenzii care i-au adus și mai mulți clienți.

Citește și: Calea Victoriei, din nou pietonală! În ce perioadă are loc evenimentul „Străzi deschise- București, Promenadă Urbană”?

Anca a plecat în Italia în 2001 și a petrecut acolo 15 ani din viață.

„Am zis că atunci când ei nu vor mai fi încui din nou totul și mă întorc în Italia, dar nu, destinul meu e aici.

Activitatea de acum mi-a picat efectiv ca un bulgăre de aur, efectiv ni s-a ivit ocazia aceasta, care e singurul lucru care m-a împlinit emoțional, afectiv și din toate punctele de vedere”.

„Alice în Țara Minunilor” este tema aleasă pentru Târgul de Paște din Craiova. Primăria a pus la dispoziție programul de funcționare și activitățile desfășurate

Sâmbătă, 1 aprilie, se deschide Târgul de Paște din Craiova.

Anul acesta, târgul are ca temă „Alice în Țara Minunilor”, iar primăria a transmis informații referitoare la programul de funcționare și al activităților desfășurate.

„Târgul de Paște de la Craiova își deschide porțile sâmbătă, 1 aprilie 2023, într-un peisaj de poveste, în Parcul Nicolae Romanescu.
Desemnată cea mai frumoasă destinație de Paște din Europa de către European Best Destinations, Craiova pune la dispoziția vizitatorilor un tărâm de basm, cu personaje îndrăgite, decoruri spectaculoase, ateliere interactive, expoziții și spectacole.

Citește și:  VIDEO- Primăria Craiova alocă peste 130.000 de euro pentru Târgul de Paște

Deschis timp de o lună, cu începere din 1 aprilie până pe 1 mai, Târgul de Paște din Craiova oferă anul acesta un concept inedit, având ca tematică povestea Alice în Țara Minunilor.
Căsuțe unicat, pictate, special realizate de artistul Gabriel Rizea, piese de șah de peste un metru, pălării luminate atârnate în copaci, flori gigant, soldăței, peste 100.000

de flori, dar și Alice, mare de cinci metri, care va superviza întregul eveniment de la balconul Casei Bibescu, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de Municipalitatea din Craiova pentru perioada sărbătorilor de Florii și Paște."

Citește și:  VIDEO- Olguța Vasilescu promovează un proiect de 9 milioane de euro pentru fântâni arteziene și statui


Autor

Jurnalistă, călătoare, optimistă. Un rezumat în trei cuvinte al Dianei Puiu.

A urmat cursuri de actorie timp de opt ani, a terminat Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism și Științele Comunicării din Iași, un master în Jurnalism Tematic, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București, iar în prezent urmează cursurile programului de master Cultură și Literatură Română din cadrul Facultății de Litere Bacău.

A urmat cursurile de jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău pe tot parcurusl liceului, experiență ce i-a adus și câteva colaborări cu presa locală.

Diana are o experiență de trei ani ca reporter de teren al unui radio din Iași și un an de prezentator de știri.

Iubește tot ce ține de teatru, film, pictură și modă, fiind și organizator de evenimente culturale. Când nu este la birou sau pe teren, Diana se relaxează în natură și face fotografii, una din pasiunile ei.

Îți Recomandăm Și...