El este romanul inregistrat cu 35.000 de euro lunar pentru cresterea copilului. Autoritatile au suspendat temporar plata. Iata care sunt motivele

Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) a solicitat ANAF să facă verificări privind cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului, de 35.000 de euro, beneficiar fiind o persoană din Sibiu. Pe durata verificărilor, plata acestei indemnizaţii este suspendată.

marți 06 septembrie 2016 , 16:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

ANPIS a cerut ANAF sa facă verificări în cazul beneficiarului celei mai mari indemnizaţii de creştere a copilului, pentru a se stabili dacă acordarea acesteia este legală, au declarat pentru News,ro reprezentanţii ANPIS, care au precizat că, până la finalizarea cercetărilor plata nu va mai fi făcută.

Conform reprezentanţilor ANPIS, aceste verifciări erau necesare având în vedere nivelul indemnizaţiei primite, iar dacă ANAF va stabili că toate documentele sunt în legalitate şi că aceasta este indemnizaţia cuvenită, atucni beneficiarul va primi retroactiv sumele care au fost blocate.Directorul AJPS Sibiu, Ioan Bota, a declarat, marţi, corespondentului News.ro, că indemnizaţia de 35.000 de euro pe care ar fi trebuit să o încaseze un beneficiar din judeţul Sibiu a fost suspendată temporar, până la noi verificări.

"Noi, împreună cu Agenţia Naţională am suspendat temporar această indemnizaţie de creştere a copilului, pentru efectuarea de noi verificări. Se verifică la firmă veniturile obţinute de către persoana care a depus cererea, atât pentru liniştea noastră, cât şi pentru liniştea beneficiarului”
, a declarat Ioan Bota.

Potrivit acestuia, persoana respectivă nu a încasat până în prezent niciun ban, suma aferentă lunii august aflându-se încă în conturile AJPS Sibiu.

" Persoana a depus cererea în luna iulie şi ar fi trebuit să primească banii începând cu luna august. Nu a încasat niciun ban până în prezent. Suma este foarte mare şi am vrut să facem verificări suplimentare. Dacă totul se dovedeşte a fi în regulă, în luna septembrie persoana respectivă va primi atât banii pentru august, cât şi pentru septembrie ”, a mai declarat Ioan Bota.


Potrivit lui Bota, beneficiarul a avut venituri foarte mari în perioada luată în calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizaţiei de creştere a copilului, adică 12 luni consecutive în ultimii doi ani de muncă.

Surse oficiale au precizat pentru News.ro, că beneficiarul este un bărbat care ar obţine venituri din două surse.

Potrivit adevarul.ro, numele beneficiarului indemnizaţiei-record de creştere a copilului este Liciniu Lupu, antreprenor local cu afaceri în domeniul agriculturii.
Printre cele mai importante afaceri desfăşurate de Lupu se numără o plantaţie de afine pe care o exploatează în zona Făgăraş. Soţia beneficiarului, Alexandra Petria Lupu, este medic la Spitalul din Sibiu. Statul român urma să efectueze prima plată pe data de 25 august 2016. Oficialii Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Sibiu susţin că nu au fost transferaţi banii, care se află în conturile instituţiei şi pot fi viraţi după verificarea veniturilor.
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 6 mai 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE... Rezultate Loto 6 din 49 joi, 6 mai 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE Report uriaș la Loto 6/49 și Joker!
spotmedia.ro
România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice) România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice)
spotmedia.ro
Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr.... Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr. Adrian Marinescu răspunde la întrebările zilei
b1.ro
S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai... S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România
infoactual.ro
Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina! Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina!
infoactual.ro
Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si