Emoţionant! Ce are pe birou Principesa Margareta pentru a-i aminti de Regele Mihai

Principesa Margareta a fost apropiată de tatăl său, Regele Mihai, care a murit în decembrie 2017.

C.L., sâmbătă 29 decembrie 2018 , 08:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

După moartea Regelui Mihai, Principesa Margareta, cea mai mare fiică a acestuia, a preluat conducerea Familiei Regale. Principesa Margareta are biroul în reşedinţa regală, stabilită la Palatul Elisabeta din Bucureşti.

Înainte de Crăciun, Principesa Margareta a înregistrat un mesaj special de Sărbători. Mesajul este filmat în timp ce principesa se află la biroul său din Palatul Elisabeta. Pe birou se afla mai multe fotografii, însă în centru este cea cu Regele Mihai.

Este o poză cu tatăl principesei în ultima parte a vieţii, iar rama care încadrează fotografia are într-un colţ o mică elice. Se ştie că Regele Mihai a fost îndrăgostit de avioane şi a fost pilot.

Principesa Margareta are pe birou poza tatălui său, care a fost pilot

Regele Mihai şi-a luat brevetul de pilot în 1953, în România, în urma unei întâmplări palpitante
“În 1942, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mareşalul Antonescu a insistat să îl ia pe Regele Mihai I cu el pe front. Au luat avionul de la Bucureşti şi s-au dus în Crimeea, unde au vizitat mai multe zone ale frontului pentru a vedea care e starea soldaţilor, iar apoi, s-au întors spre capital. Deodată, avionul a început să se zguduie puternic. De vină era vântul, care bătea în rafale, iar Regelui i s-a făcut rău. În ideea că se va simţi mai bine, a trecut în faţă, în cabina de comandă a avionului.

Pilotul Casei Regale, Udriski, a văzut, însă, că Regelui nu îi este deloc mai bine, ci dimpotrivă, se simţea mai rău. Astfel, Udriski, i-a transmis copilotului să se ridice şi să îi cedeze locul Regelui Mihai. Majestatea Sa a ocupat locul din faţă, iar pilotul i-a spus că... poate să preia comanda avionului.

Deşi nu atinsese niciodată în viaţă comenzile vreunui avion, propunerea l-a tentat foarte tare.

A trecut la manşa avionului şi a făcut câteva manevre, asistat, bineînţeles, de pilotul Udriski. Apoi, pe neaşteptate, fără băgare de seamă, starea de rău i-a trecut. Întreaga atenţie i se mutase în altă parte, iar pentru că s-a concentrat atât de tare asupra comenzilor de la manşă, a uitat de starea de rău. După această întâmplare, Regele Mihai I a făcut o adevărată pasiune pentru avioane şi a  început primele lecţii de zbor.
În loc să mergă cu trenul în diferitele vizite pe care le avea de făcut, mergea cu avioanele Liniilor Aeriene Române. Întotdeauna era în faţă, pe scaunul din dreapta, al copilotului, şi nu de puţine ori, pe locul din stânga, al pilotului. A zburat singur după numai trei săptămâni de instrucţie, iar în septembrie 1943 a obţinut permisul de pilot”
, se incheie relatarea despre cum a ajuns Regele Mihai pilot de avion, conform RFI.

Mai târziu, ajuns în exil, printre meseriile pe care Regele Mihai le-a avut a fost şi cea de pilot de încercare al companiei americane Lear, al cărei sediu european se afla la Geneva.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor Romania 2021.  Cea mai surprinzatoare ELIMINARE a unui concurent in Consiliul... Survivor Romania 2021. Cea mai surprinzatoare ELIMINARE a unui concurent in Consiliul de Urgenta:"Sper ca am fost cel mai iubit pana in momentul de fata!"
spotmedia.ro
Nicuşor Dan n-ar vrea să scumpească locurile de parcare din București. USR PLUS și PNL... Nicuşor Dan n-ar vrea să scumpească locurile de parcare din București. USR PLUS și PNL susțin creșterea taxelor
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
b1.ro
Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din... Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din cauza Covid-19 (VIDEO)
infoactual.ro
Drama neștiută a lui Florin Piersic! Clipele cumplite prin care a trecut marele actor Drama neștiută a lui Florin Piersic! Clipele cumplite prin care a trecut marele actor
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si