Exercițiu militar în mai multe poligoane din România. Participă aproximativ 5.000 de soldați din Italia, Republica Moldova, România şi S.U.A

Foto simbol

(Sursa foto: Shutterstock)

Aproximativ 5.000 de militari din Italia, Republica Moldova, România şi Statele Unite ale Americii participă la exercițiul multinaţional Saber Guardian 25, care se defășoară în mai multe poligoane din România.

Exerciţiul multinaţional Saber Guardian 25 (SG25), condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) şi Comandamentul Forţelor Întrunite ”General Ioan Emanoil Florescu”, se desfășoară în perioada 9-24 iunie în mai multe poligoane din ţară, printre care Frecăţei şi Babadag, Suraia şi Cincu.

Citește și: Un șofer de ambulanță a rămas fără permis după ce a trecut o trecere la nivel cu calea ferată, deşi barierele erau coborâte. Autospeciala se afla în intervenție

Exercițiu militar în mai multe poligoane din România

La exercițiul multinaţional Saber Guardian 25 (SG25), defășurat în perioada 9-24 iunie în mai multe poligoane din ţară, printre care Frecăţei şi Babadag, Suraia şi Cincu, vor participa aproximativ 5.000 de militari din Italia, Republica Moldova, România şi Statele Unite ale Americii.

Scopul exercițiului Saber Guardian este consolidarea coeziunii, unităţii şi solidarităţii dintre statele aliate şi partenere, prin demonstrarea capacităţii de reacţie rapidă şi de concentrare a forţelor în orice punct din Europa, într-un timp scurt.

Acest exercițiu militar face parte din complexul de exerciţii DEFENDER 25, care include etape de planificare şi coordonare iniţiate înaintea fazelor operative desfăşurate în prezent. 

Citește și: Zelenski îl contrazice pe Trump. Cum se va termina războiul cu Rusia: "Suntem aproape de asta"

DEFENDER 25 este planificat de Comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) şi coordonat de USAREUR-AF (Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA în Europa şi Africa).

Ediţia din acest an reuneşte aproximativ 10.000 de militari din şapte state aliate şi partenere, cu activităţi desfăşurate în Cehia, Ungaria şi România, informează news.ro.

”Printre principalele secvenţe de instruire se numără marşuri tactice cu tehnică militară, traversări repetate ale râurilor şi exerciţii cu muniţie reală, toate având ca obiectiv dezvoltarea interoperabilităţii între contingentele participante”, mai arată MApN.


Editor web
Îți Recomandăm Și...