Cercetători din Constanța cred că poluarea fonică crescută din nordul Mării Negre afectează delfinii. Sunt cel puțin 20 de nave militare plus un număr necunoscut de submarine.

Număr record de cazuri 

Marian Paiu, ONG MARE NOSTRUM: "Au început să apară zilnic 1-2-3 până la 5 cazuri și chiar ieri am avut o sesizare din zona Deltei Dunării, dintre Sulina și Sf.

Gheorghe, unde au identificat 26 de delfini esuați."

Deși începutul anului se arată promițător, iar specialiștii se așteptau la un număr mult mai mic de eșuări, lunile Aprilie și Mai au adunat mai multe cazuri decât în tot anul 2021.

Citeste si: Imagine tulburătoare din Harkov postată de o vicecampioană mondială: ”Nu sunteţi oameni”

Raluca Sevastru, corespondent Kanal D: "De la începutul anului și până-n prezent, specialiștii au identificat 62 de exemplare eșuate pe litoralul românesc. Un număr record, comparativ cu anul trecut. Cel mai mare bilanț a fost înregistrat însă în anul 2012 când 177 de delfini au fost găsiți eșuați."

Comportamentul mamiferelor este afectat de război

Bietele mamifere încearcă să evite zonele afectate de război și se retrag spre sud, dar comportamentul lor este afectat și nu se mai pot orienta.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Vești bune pentru cei ce vor să călătorească în Europa. Măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii când vom zbura cu avionul

Răzvan Popescu, biolog marin: "O explozie puternică pe o rază destul de mare poate afecta să producă leziuni incompatibile cu viața. Acestea pot să producă leziuni în acel organ de orientare al lor, în melon" 

Dacă bilanțul continuă să crească, Marea Neagră ar putea rămâne fără delfini.

Citeste si: Un bărbat a fost jefuit de două prostituate. Românul a rămas fără 3.500 de euro

Răzvan Popescu, biolog marin: ,,Realizez monitorizare permanentă de doi ani în largul Mării Negre și pot să vă spun că de 2 săptămâni aproape nicio înregistrare a prezenței acestora nu a mai avut loc, înainte aveam înregistrari zilnice."

Și Turcia se află în aceeași situație. De la începutul războiului, peste 80 de mamifere au fost găsite moarte acolo.

Citeste si: Suma uriașă pe care Doina trebuie să o plătească după ce a ucis o tânără din Italia. Românca are 2 copii și nu deține proprietăți

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si