Banii au fost donați către bănci de alimente sau fonduri de ajutorare. Suma totală donată de MacKenzie Scott de la începutul anului se apropie de 6 miliarde de dolari.

În anul 2020, MacKenzie Scott a donat aproape 6 miliarde de dolari

MacKenzie Scott este a 18-a cea mai bogată persoană din lume, iar averea ei a crescut cu 23,6 miliarde de dolari doar în 2020, atingând 60,7 miliarde.

Cea mai mare parte a averii ei uriașe provine de la Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, averea acestuia fiind estimată la 184,3 miliarde de dolari.

Într-o postare pe blogul său personal, ea a spus că vrea să ajute americanii care au probleme financiare din cauza pandemiei: "Aceasta pademie a fost un dezastru pentru americanii care deja aveau probleme financiare", a scris Scott, adăugând că a ales peste 380 de organizații caritabile dintr-o listă de 6.500.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Cinci persoane care acordau bani cu camătă au fost reținute de către procurorii DIICOT. La percheziţii au fost găsite zeci de mii de lei, euro şi arme

Citeste si: Curs valutar, azi 16 decembrie 2020. Noua valoare a banilor

MacKenzie Scott își va dona mai mare parte a averii 

În 2019, MacKenzie Scott a semnat un acord denumit "The Giving Pledge", prin care s-a angajat să își doneze cea mai mare parte a averii. Acesta este un angajament al celor mai bogați oameni din lume, prin care se angajează să-și doneze majoritatea averii în scopuri caritabile.

"Am o cantitate disproporționată de bani de donat", a scris fosta soție a lui Jeff Bezos în angajamentul ei.

Gestul acesteia a fost apreciat de organizațiile caritabile, atât pentru sumele donate, dar și pentru felul în care a făcut donațiile. Scott a lucrat cu o echipă de consilieri pentru a se documenta privind munca a mii de organizații caritabile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si