Primăria le oferă geci gratuite oamenilor pentru a scăpa de frig. Așa se reduc facturile la curent

Un oraș european schimbă regulile: le oferă cetățenilor geci gratuit de la primarie, ca să scape de frig. Așa vor să reducă facturile la curent.

Author: Georgiana Balaban joi 06 octombrie 2022 , 15:40

geci franța

Francezii dau geci gratuite copiilor pentru a nu învăța în frig.

[Sursa foto: Arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Criza energetică  face unele țări să recurgă la diferite măsuri pentru a trece de sezonul rece. Într-un oraș din Franța, administrația locală cumpără jachete de iarnă pentru copii, pe care să le poarte în sălile de clasă când le este frig.

Citește si: Lumea se confruntă cu cel mai grav şoc alimentar din ultimul deceniu. Avertismentul FMI

Cumpărarea și distribuirea de geci de iarnă este măsura luată de administrația locală a unui oraș din Europa, mai exact din Franța. Până acum, criza energetică a afectat mai multe țări europene. Astfel că sute de jachete de lână vor fi date copiilor, încât să se încălzească în sălile de clasă.

Cum să reducem facturile la curent

Temperaturile din clădirile publice din Franța au scăzut până la 19 grade Celsius, potrivit Business Insider.

Primăria orașului Périers a investit 6.000

de dolari în jachete pentru sute de școlari, din cauza temperaturii scăzute pe fondul crizei energetice. Edilul a vorbit despre planul de achiziție al gecilor la postul de radio francez France Bleu.

Citește si: Inflație românească, prețuri ca în Vest

Oficialii din Périers au decis să reducă încălzirea în clădirile publice la 19 grade Celsius. Acum, edilul Gabriel Daube a spus că va fi foarte frig la iarnă, chiar dacă acum este suportabil, și a luat măsura achiziționării respectivelor jachete.

„Este necesar ca elevii să se simtă bine pentru a învăța”, a spus Daube.

Citește si: Cum se schimbă modul de calcul al facturilor la energie

În multe alte orașe europene s-au adoptat măsuri de economisire a energiei, printre care chiar și oprirea încălzirii. Având în vedere că Rusia blochează livrările de gaz către Europa prin conducta Nord Stream 1, resursele de care dispun restul țărilor nu sunt suficiente.

Guvernele, băncile și alte companii din Europa au redus consumul de energie înainte de iarnă, prin stingerea luminilor și reducerea consumului de apă. În Finlanda, oamenilor li s-a cerut să petreacă mai puțin timp în saune și dușuri, iar în Italia li s-a recomandat să-și gătească pastele cu aragazul oprit.

Citește si: Turcia a ajuns la inflația de 84%. Cetățenilor le este tot mai greu să-și cumpere bunuri pentru traiul necesar


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si