Gem de struguri roșii: Reţeta tradiţională uitată de mult timp
Gem de struguri rosii. Toamna este sezonul bucatelor tradiționale, dar mai ales a dulcețurilor din fructe dulci, tomnatice. Iată o rețetă delicioasă de gem de struguri roși, cu care sigur nu vei da greș!

In articol:
Mai jos veți regăsi rețetă tradiţională de gem de struguri roșii!
Ingrediente pentru gem de struguri roșii:
- 3 kg struguri rosii
- 1,5 kg zahar
- 3 linguri suc de lamâie
O dulceaţă delicioasă şi uşor de făcut. Află cum se prepară dulceaţa de struguri roşii!
Gem de struguri roșii: Reţeta tradiţională uitată de mult timp
Citeste si: Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect
Mod de preparare gem de struguri roșii
Mai întâi se scot boabele de pe vrejuri si apoi se scot sâmburii din fiecare bob.
Struguri se pun la fiert cu zaharul si se ţin la foc mic pâna ce se topeste zaharul.
Mai apoi, focul se mareste la mediu si se fierbe 30 de minute, adaugând sucul strecurat de lamâie.
La final, se verifica daca e gata fiarta si se pune în borcane. Se astupa cu capace si se pun cu gura în jos sa se raceasca.
Citeste si: Dulceata de pere: Reţeta tradiţională


